O čuftih
O čuftih
Pred dnevi smo klepetali o čuftih … Kako se jih naredi, so z rižem ali brez njega, s čebulo ali ne, pa kako se skuha omaka, s čim jih postrežemo, da so s krompirjevim pirejem res okusni in nikar s kuskusom ... in še o mnogih drugih zadregah smo klepetali. Tudi o tisti o poimenovanju in sklanjanju imena.
Če damo v mesno zmes riž, dobimo sicer res več kroglic, vendar takšnih čuftov potem raje ne ponudimo še s krompirjem, naj bo vsaj zelenjavno-krompirjev pire, trdim. So pa z rižem bolj rahli, drži. Ah, že dolgo vem, da recepti prehajajo iz roda v rod, a si vsak recepte po svoje prilagodi, kakor mu je ljubše in bolj okusno. Ali priročno. In da ne obstaja, prav zares ne, najbolj pravilen recept za določeno jed.
In zato je receptov toliko, kot je kuharic, in kombinacij prav tako. Pa dober tek.