Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O brusnicah in pesi

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 17. 01. 2024 / 12:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2024 / 12:34
O brusnicah in pesi
FOTO: Krištof Koman

O brusnicah in pesi

Mesne kroglice po švedsko

Čebulo sesekljamo in prepražimo. Drobtine v posodi za 5 minut namočimo v mleku. Dodamo mleto meso, vse začimbe, čebulo in kar z rokami dobro premešamo. Iz pripravljene mesne zmesi z mokrimi rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, na gosto jih položimo na pekač s papirjem za peko. Po pekaču polijemo 2 žlici vode in kroglice pečemo pri 200 stopinjah 15 minut.

Medtem v večji ponvi segrejemo smetano z jušno osnovo in sojino omako, vstavimo pečene kroglice z mesnim sokom in še enkrat prevremo. Ponudimo z brusnično marmelado.

Popečena rdeča pesa

Peso olupimo, narežemo na rezine ali na palčke, nato na suho v ponvi pečemo 3 minute, da se prerezana površina pese posuši in se sredica malce zmehča, a še ostane čvrsta. Poškropimo z oljem in pečemo dalje 3 minute, da površina postane hrustljava.

Zdaj peso sladkamo, rahlo solimo, popramo in pečemo dalje minuto, da se sladkor raztopi in peso karamelizira. Nazadnje p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh