Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novosti založbe Družina

Objava: 03. 06. 2005 / 11:00
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novosti založbe Družina

Branko Likar: <b>Spregovoril si mi na srce</b><br> Janez Zdešar: <b>Spomini na težke dni</b><br> <b>Benedikt XVI.</b><br> Tamara Griesser Pečar: <b>Cerkev na zatožni klopi</b><br> Ladislav Lesar: <b>Pogovori s slovenskimi duhovniki</b><br> Ruth Podgornik Reš: <b>Naša pokopališča</b><br>

Branko Likar
Spregovoril si mi na srce

Knjiga minorita br. Branka Likarja je koristen pripomoček tistim, ki želijo - kot spremljevalci ali spremljanci - napredovati v duhovnem spremljanju. Pisec posreduje svojo bogato izkušnjo duhovnega spremljanja ob zgledu sv. Frančiška Asiškega daje številne praktične napotke za duhovno spremljanje. Je hkrati priročnik za duhovno rast, saj se dotakne glavnih obdobij v duhovnem življenju. Knjigo bogatijo odlomki iz avtorjevega dopisovanja s spremljanci, v katerih odkrivamo, kako se spremljevalec in spremljanec odzivata na božjo milost.


Cena: 2.900 tolarjev

VEČ







Janez Zdešar

SPOMINI NA TEŽKE DNI
Beg iz teharskega taborišča

Bralci boste ob prebiranju knjige zlahka opazili, da avtor ni mislil na objavo, ko je pisal spomine. Popisal je, kaj je doživljal in kako je preživel. Njegovi spomini iz leta 1946 so danes ravno zato tako prepričljiva in verodostojna priča povojnega časa in grozodejstev, ki so doletela tisoče, od katerih so le redki preživeli. Zato smo duhovniku dr. Janezu Zdešarju toliko bolj hvaležni, ker je ustregel prošnji naše založbe in dovolil objavo svojih spominov. Njihovo branje naj spremljata naša živa želja in goreča molitev, da bodo prihodnji časi drugačni, boljši.

Cena: 1.600 tolarjev
VEČ




BENEDIKT XVI.
»Preprost in ponižen delavec v Gospodovem vinogradu«

Drobtinice iz življenjepisa kardinal Josepha Ratzingerja, sedanjega papeža Bendikta XVI.







Cena: 250 tolarjev
VEČ





Tamara Griesser-Pečar
Cerkev na zatožni klopi

Sodni procesi, administrativne kazni, posegi »ljudske oblasti« v Sloveniji od 1943 do 1960

Zgodovinska študija naše znane zgodovinarke dr. Tamare Griesser Pečar o duhovniških procesih po 2. svetovni vojni.

Namen sodnih procesov proti duhovnikom je bil prozorno jasen: zlomiti Cerkev kot edino ustanovo, ki je partija (še) ni v celoti nadzirala, je v spremni besedi napisal dr. France Dolinar

Knjiga govori o 881 duhovnikih, redovnikih, redovnicah in bogoslovcih, ki so šli skozi sodne mline partijskega enoumja, sodnega brezpravja in zakona ulice.

Knjigo zelo priporočamo.

Cena: 8.680 tolarjev
VEČ





Ladislav Lesar
Pogovori s slovenskimi duhovniki

Novinar pri Nedeljskem Dnevniku, Ladislav Lesar, je dalj časa objavljal pogovore s slovenskimi duhovniki, ki so vsak po svoje zaznamovali čas in kraj, v katerem so živeli in delali. Mnogi med njimi so že pokojni, njihov zgled pa je še vedno svetel in njihove misli modre in tehtne. Ker so portreti duhovnikov zanimivi in vredni branja, je Družina v sodelovanju z Nedeljskim dnevnikom izbor le teh izdala v knjigi.



Cena: 3.600 tolarjev
VEČ





Ruth Podgornik Reš
Naša pokopališča

Priročnik o urejanju grobov

Marsikdo bo založbi DRUŽINA hvaležen, ker si je knjigo zamislila in omogočila, da je prišla v njegove roke. Namen knjige ni, da bi kdo z ureditvijo grobov pretiraval ter hotel na ta način poudariti svojo ali svoje družine pomembnost. Njen namen je, da bi bila Slovencem spodbuda k večji hvaležnosti do pokojnih in k večjemu spoštovanju njihovega spomina. Naj bi bila priročnik, ki jim bo pomagal to ljubezen, spoštovanje in hvaležnost izraziti lepo, okusno in prikladno njihovemu čutenju.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh