Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novosti v novem letniku Družine

Objava: 29. 12. 2005 / 11:36
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novosti v novem letniku Družine

Drage bralke in bralci, z veseljem vas pozdravljam v novem letu 2006 in najboljšim željam, ki ste jih prejeli z različnih strani, pridružujem še enkrat tudi voščila našega uredništva. Skupaj z vami začenjamo novo, za Družino že 55. leto izhajanja. Naj bo to leto polno božje navzočnosti in varstva za vse!

Drage bralke in bralci, z veseljem vas pozdravljam v novem letu 2006 in najboljšim željam, ki ste jih prejeli z različnih strani, pridružujem še enkrat tudi voščila našega uredništva. Skupaj z vami začenjamo novo, za Družino že 55. leto izhajanja. Naj bo to leto polno božje navzočnosti in varstva za vse! Ko se oziramo, kot vidite tudi na osmi in deveti strani te številke, na leto za nami, seveda ostajajo poleg lepih tudi težki spomini. Za večino katoličanov in vseh ljudi dobre volje bo ostal v nepozabnem spominu Janez Pavel II., papež, ki je bil poseben prijatelj našega naroda in med »botri« slovenske države.

Družina ohranja poslanstvo osrednjega slovenskega katoliškega tiskanega medija, ki so ga ustanovili slovenski škofje z željo, da bi približevala verski in cerkveni nauk človeku današnjega časa. Pri tem je v središču pozornosti družina, osnovna celica družbe, ki je danes najbolj ogrožena, in vendar po vseh raziskavah tudi najbolj cenjena in zaželena. Medtem ko v nekaterih slovenskih mestih že vsak drugi sklenjeni zakon v naslednjem letu razpade, je toliko pomembnejše, da poudarjeno govorimo o zvestobi, ljubezni in odprtosti za življenje. Tako bomo tudi letos imeli mesečno posebno prilogo Naša družina, ki je naš posebni dar bralcem. Pisali bomo o družini, vzgoji, zakonu, šoli in vsem tistem, s čimer se srečuje slovenska družina. Nekaj za družino in vse, ki potrebujete kakšen nasvet, bo tudi v vsaki številki na strani Za življenje (str. 23).

Najbolj boste seveda opazili spremembo na strani 27. Mnogi ste nas že večkrat v preteklosti opozarjali, da radijski in televizijski program, ki ga objavljamo, nista zadostna. Po izkušnjah leta 2005 smo se v uredništvu soglasno odločili, da to stran, ker nimamo boljših možnosti za obširnejšo predstavitev programov, raje ukinemo in damo večji poudarek 26. strani, kjer »Priporočamo, ocenjujemo, komentiramo«. Na njej bo prostor za tisto, na kar bomo želeli posebej opozoriti v radijskih in televizijskih programih. Programsko shemo Radia Ognjišče, ki se čez leto bistveno ne spremeni, pa smo pripravili v tej številki in jo bomo še nekajkrat v letu ponovili, posebno, ko bodo kakšne spremembe. Redno pa bomo opozarjali na posebne oddaje, o katerih nas bodo pravočasno obvestili.

Vsako leto imamo veliko ponudb za objavljanje reportaž in potopisov. Slovenci vse raje potujemo in o tem tudi pišemo. Zato smo odprli v sodelovanju z našo agencijo Trud posebno stran (22. stran), kjer bomo predstavljali znane in manj znane kraje in pokrajine vsega sveta. S sliko in besedo se bomo sprehodili po deželah, ki so po razdalji sicer oddaljene, a s sodobnimi sredstvi postajajo bližje in zanimivejše. Na tej strani pa bomo objavljali tudi programe duhovnih vaj in dnevov zbranosti ter podobnih duhovnih prireditev. Ponudba je velika in v njej boste našli tudi kaj zase.

V božični številki Družine je sklenil svoje triletno pisanje uvodnikov dr. Rudi Koncilija, voditelj referata za izobraževanje odraslih v ljubljanski nadškofiji in bibličnega gibanja. Njegovi tehtni prispevki so nas bogatili in prosili smo ga, da bi z nami sodeloval še naprej na drugih straneh. Iskrena hvala! V teh uvodnikih bomo odslej srečevali dr. Zvoneta Štrublja, župnika slovenskega dušnega pastirstva v Stuttgartu in biblicista, ki je znan po svoji pronicljivih razlagah Svetega pisma v nekdanjem Katoliškem glasu (sedaj Novem glasu iz Gorice). Med novimi rednimi dopisniki sta tudi Ivan Esenko, ki bo pisal za rubriko Po naravi do Stvarnika (str 32) in nas uvajal v lepote narave in stvarstva, ter Mateja Reš, ki bo za nas pripravljala in pisala recepte za zdravo hrano (str. 23). Pri tem naj izrečem zahvalo s. Nikolini Rop, ki je dolga leta z recepti bogatila naše jedilnike. O vseh teh dobrotah boste lahko brali v knjigi, ki jo pripravljamo pri naši založbi in bo izšla okoli velike noči.

Naj se ob tej priložnosti, ko začenjamo mesec verskega tiska, iskreno zahvalim vsem poverjenikom in raznašalcem, ki predano skrbite, da je Družina gost v mnogih slovenskih domovih. Bog vam povrni za požrtvovalno delo v službi verskega tiska!

Vsem želim veliko prijetnih in koristnih trenutkov ob prebiranju Družine in vas lepo pozdravljam


Franci Petrič,
odgovorni urednik

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh