Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo vodstvo Slovenske škofovske konference

Objava: 16. 03. 2007 / 11:14
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novo vodstvo Slovenske škofovske konference



Danes, v petek, 16. marca 2007, v prostorih škofijskega ordinariata v Kopru poteka 34. redna seja Slovenske škofovske konference. Po petih letih so škofje v skladu s statutom ponovno volili novo vodstvo SŠK.

Za novega predsednika je bil izvoljen ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran, za podpredsednika pa celjski škof, msgr. dr. Anton Stres.

Do današnje izvolitve novega predsednika in podpredsednika je SŠK predsedoval mariborski nadškof in metropolit Franc Kramberger, funkcijo podpredsednika pa je opravljal ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran. Poleg njiju pa v SŠK sodelujejo še koprski škof Metod Pirih, novomeški škof Andrej Glavan, murskosoboški škof Marjan Turnšek, celjski škof Anton Stres, koprski pomožni škof Jurij Bizjak, ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, mariborski pomožni škof Jožef Smej in mariborski pomožni škof Peter Štumpf.

Prvi predsednik SŠK je bil zdaj že upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit Alojzij Šuštar (1993-1997), za njim je predsedoval ljubljanski nadškof in metropolit Franc Rode, sedanji prefekt Kongregacije ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja (1997-2004).

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh