Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo vodstvo krške škofije

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 03. 07. 2018 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2018 / 11:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novo vodstvo krške škofije

Osemčlanski stolni kapitelj je za škofijskega upravitelja izvolil Engelberta Guggenbergerja.

Po imenovanju Aloisa Schwarza za škofa v St. Pöltnu je škofovski sedež v krško-celovški škofiji ostal nezaseden, zato je tamkajšnji stolni kapitelj včeraj izvolil škofijskega upravitelja, ki bo škofijo vodil do imenovanja novega škofa. Kot poroča slovenski cerkveni tednik Nedelja, je osemčlanski stolni kapitelj za ta položaj izbral Engelberta Guggenbergerja.

V prvi izjavi za javnost se je izvoljeni škofijski upravitelj zahvalil za zaupanje pri svojih sobratih v stolnem kapitlju. Poudaril je, da to službo sprejema »z veseljem in vso odločnostjo, obenem pa tudi s spoštovanjem in ponižnostjo«. Kot upravitelj se razume kot »primus inter pares«, prvi med sobrati v stolnem kapitlju, zelo pomembni se mu zdita složnost in kolegialnost s stolnimi kapitularji, kot novoizvoljeni škofijski upravitelj pa se veseli tudi dobrega sodelovanja z vsemi ljudmi na Koroškem.

V pastorali bo Engelbert Guggenberger nadaljeval pot škofa Schwarza, ki se je izražala v geslu »Biti blizu ljudem z Jezusom Kristusom«. Kot duhovnik si bo z vso močjo prizadeval za obstoj vseh 336 župnij v krško-celovški škofiji, čeprav je na voljo vedno manj osebja in finančnih sredstev. Z jasnim, odločnim in preglednim vodstvenim slogom želi vrniti izgubljeno zaupanje v škofijsko vodstvo.

Kot upravitelj je odgovoren tudi za posest, ki pripada škofu v času njegovega škofovanja, zato je škofijski kapitelj ustanovil delovno skupino, ki bo preverila tamkajšnji gospodarski položaj in delovno ozračje, njeni izsledki pa bodo osnova za nadaljnje odločitve stolnega kapitlja.

Engelbert Guggenberger je bil pod škofom Aloisom Schwarzem generalni vikar krške škofije.

Vir: www.kath-kirche-kaernten.at
Foto: Nedelja

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh