Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo poglavje za Medžugorje

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 25. 09. 2024 / 07:43
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2024 / 12:00
Novo poglavje za Medžugorje
FOTO: Tatjana Splichal

Novo poglavje za Medžugorje

Po milijonih romarjev in po tolikih duhovnih sadovih je vodstvo Katoliške Cerkve potrdilo pristnost duhovnega dogajanja v Medžugorju. Nova pravila o domnevnih nadnaravnih pojavih, ki jih je izdal Dikasterij za nauk vere maja letos, predstavljajo šest različnih ocen za razločevanje primerov, od 'nihil obstat' do negativne sodbe.

S tem načinom se je Dikasterij obrnil na staro navado, da niso raziskovali in potrjevali nadnaravnosti prikazovanj, ampak so potrdili religiozno prakso, ki je bila povezana s tem.

Po različnih komisijah, ki so obravnavale dogajanje v Medžugorju, je bil pomemben premik odločitev papeža Frančiška, da pošlje apostolskega administratorja za to župnijo. S tem so bile odpravljene številne ovire za pastoralno prakso in romanja. V Medžugorje so začeli prihajati škofje in kardinali. Predvsem je dobilo medžugorsko dogajanje resnični cerkveni značaj.

Treba je priznati, da so se v zadnjih letih spremenili odnosi v lokalnem prostoru. Vsaj delno so se otoplili odnosi med škofijskimi in frančiškanskimi duhovniki, pri slednjih je prišlo do večje urejenosti in sprejemanja cerkvene hierarhije. Drugačen duh je zavel tudi na škofiji v Mostarju in drugih krajih hrvaškega jezikovnega prostora, predvsem pa je bila vzpostavljena bolj neposredna povezava z vodstvom Cerkve in vatikanskimi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh