Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi glavni tajnik komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 11. 2012 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi glavni tajnik komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi

Do prevzema dolžnosti Patricka Dalyja prihodnjega januarja tajništvo vodi avstrijski diakon Michael Kuhn.

Irec Patrick Daly, duhovnik v birminghamski škofiji, je novi glavni tajnik komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (ComECE). Kot so sporočili s tiskovnega urada ComECE, so predstavniki škofovskih konferenc iz 27 držav članic Dalyja na rednem jesenskem zasedanju imenovali za naslednika Poljaka Piotra Mazurkiewicza. Patrick Daly bo svoje naloge prevzel januarja prihodnje leto, do takrat pa bo za vodenje tajništva pristojen avstrijski diakon Michael Kuhn. Piotr Mazurkiewicz je naloge glavnega tajnika komisije opravljal štiri leta.

Patrick Daly se je rodil leta 1951 v Dublinu na Irskem. Študiral je zgodovino in filozofijo v Dublinu ter na katoliški univerzi v belgijskem Leuvenu, kjer je leta 1981 doktoriral iz srednjeveške zgodovine. Aprila 1991 je v Rimu prejel duhovniško posvečenje.

Poleg svoje dejavnosti kot duhovnik v različnih skupnostih birminghamske škofije je Daly od leta 1992 dejaven tudi pri komisiji škofovskih konferenc pri Evropski zvezi. Med drugim je deloval kot pomočnik nekdanjega birminghamskega nadškofa Mauricea Couvea de Murvillea, pa tudi nekdanjega škofa iz Portsmoutha, Crispiana Hollisa. Poleg tega je bil med leti 1995 in 2002 član skupnega odbora konference evropskih Cerkva.

Poleg maternega jezika, angleščine, Daly, ki je priložnostno delal tudi kot tolmač, tekoče govori francosko, nizozemsko, italijansko in nemško.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh