Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novela zakona o vrtcih potrjena brez glasu proti

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 01. 2021 / 07:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2021 / 08:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novela zakona o vrtcih potrjena brez glasu proti

Novela zakona o vrtcih potrjena brez glasu proti

Tretji in vsak nadaljnji otrok iz družine bo brezpogojno upravičen do brezplačnega vrtca.

Novela zakona vključuje določbo, da je vrtec za drugega otroka iz družine, ki je v vrtcu hkrati s starejšim bratom ali sestro, brezplačen. FOTO: Tatjana Splichal



Poslanci državnega zbora so brez glasu proti (za jih je bilo 75, glasovali niso poslanci SAB in Levice) potrdili novelo zakona o vrtcih. Ta vključuje določbo, da je vrtec za drugega otroka iz družine, ki je v vrtcu hkrati s starejšim bratom ali sestro, brezplačen. Hkrati se pravica do brezplačnega vrtca širi na družine z vsaj tremi otroki, pri čemer je tretji ali vsak nadaljnji otrok upravičen do brezplačnega vrtca ne glede na to, ali je še kdo od njegovih sorojencev v vrtcu ali ne, je pojasnila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

Da se Kengurujčki ne ponovijo ...

Zakon prepoveduje opravljanje predšolske vzgoje in varstva otrok vsem, ki niso vpisani v ustrezen razvid izvajalcev javno veljavnih programov ali register varuhov predšolskih otrok in določa sankcije za kršitve. S tem želi vlada odpraviti zakonske pomanjkljivosti, ki so se leta 2018 in pozneje pokazale ob nepravilnostih v ljubljanskem zasebnem vrtcu Kengurujčki. Danes bo sicer vlada sprejela dokončno odločitev glede nadaljnjega odprtja vrtcev in šol za učence prvega triletja oziroma o izvajanju pouka v prihodnjem tednu po zadnjem poslabšanju epidemiološkega stanja.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Dobre novice za družine

Predlog novele zakona o vrtcih potrjen

»Ponovnega odprtja vrtcev in šol smo veseli«

Janša potrdil: v torek spet v vrtec in šolo

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh