Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova varčna LED svetila za Trg sv. Petra

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 10. 2016 / 06:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova varčna LED svetila za Trg sv. Petra

Nova osvetljava za prireditve s 130 LED lučmi bo prihranila okoli 50 % elektrike.

Trg sv. Petra v Vatikanu je opremljen z novo, posebej varčno razsvetljavo. Napravo, ki so jo po navedbah vatikanskega časnika L'Osservatore Romano prvič preizkusili pred tednom dni, sestavlja 130 LED luči s posamično močjo 238 vatov. Namenjena je ciljni osvetlitvi prireditev na Trgu sv. Petra. Prejšnjo razsvetljavo je sestavljalo 66 običajnih reflektorjev s posamično močjo 1.000 vatov. Prihranek pri stroških za energijo je z novo napravo več kot 50 %, je sporočil direktor tehnične službe pri Vatikanskem governatoratu, Rafael Garcia de la Serrana Villalobos.



Kot je še povedal za vatikanski časnik, se je z novo razsvetljavo izboljšala tudi estetika luči: nova svetlobna telesa so povsem neopazno nameščena na stebrišču, ki obdaja trg pred Petrovo baziliko. Luči nočno osvetljenemu trgu dajejo nov pogled, ker poudarjajo njegove navpične linije.

Nova slavnostna osvetlitev zaključuje leta 2009 začeto prenovo Berninijevih kolonad okoli ovalnega trga. Že decembra lani je na trgu začela obratovati nova javna razsvetljava, ob čemer so na lučeh, vodnjakih in mestnih svetilkah namestili več kot 100 LED luči. Rafael Garcia de la Serrana Villalobos, španski duhovnik in član Opus Dei, tehnično službo pri Vatikanskem governatoratu vodi od oktobra 2013.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh