Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova slovenska nacionalna delegatka za sveto jubilejno leto 2025

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 09. 2024 / 07:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2024 / 07:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova slovenska nacionalna delegatka za sveto jubilejno leto 2025
s. Božena Kutnar je uršulinka in glasbenica. FOTO: Tatjana Splichal

Nova slovenska nacionalna delegatka za sveto jubilejno leto 2025

Slovenski škofje so minuli teden imenovali novo nacionalno delegatko za sveto jubilejno leto 2025.

Kot je sporočil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, generalni tajnik Slovenske škofovske konference (SŠK) pro hac vice tantum (samo za tokrat), so škofje na 34. redni seji stalnega sveta, ki je bila v ponedeljek, 9. septembra 2024 v Novem mestu, kot novo nacionalno delegatko za sveto jubilejno leto 2025 imenovali s. Boženo Kutnar.

Uršulinka in glasbenica

s. Božena je uršulinka in glasbenica, poznana kot predsednica Kulturnega društva Schellenburg, zborovodkinja Deškega zbora Schellenburg in ustanoviteljica Ateljeja za liturgijo in liturgično umetnost. »Cerkveni ali natančneje bogoslužni, liturgični glasbenik naj bo najprej človek osebne in življenje vere, saj edino tako lahko verodostojno podaja oznanilo,« je s. Božena pred časom dejala v intervjuju za Družino.

Liturgija središče krščanskega življenja

V drugem pogovoru za Družino pa je spregovorila o tem, da se je že v otroštvu pri bogoslužju počutila kot doma: »Kot deklico so me prevzele litanije v cerkvi, pozneje sem sodelovala v raznih zborih in sooblikovala bogoslužje. Ves čas sem intuitivno zaznavala, da je liturgija središče krščanskega življenja, prostorje najglobljega srečevanja z Bogom. Ko pa sem začela to tudi študijsko bolj poglabljati, se mi je vse skupaj potrdilo in me vedno bolj priteguje.«

Kupi v trgovini

Cerkveni glasbenik
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh