Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Netflixova serija s papežem Frančiškom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 10. 2021 / 11:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2021 / 11:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Netflixova serija s papežem Frančiškom
Papež Frančišek vedno znova poudarja pomen medgeneracijskega dialoga FOTO: Vatican Media

Nova Netflixova serija s papežem Frančiškom

Papeža Frančiška si bomo kmalu lahko ogledali v novi dokumentarni seriji televizijske mreže Netflix.

Kot sta po navedbah avstrijskega Kathpressa včeraj sporočila spletni portal Sky/tg24 in papežev zaupnik p. Antonio Spadaro, bo papež v dokumentarcu spregovoril o odnosu med generacijami. Serija bo prvič prikazana na filmskem festivalu Rome Film Fest, ki ga prirejajo med 14. in 24. oktobrom, od božiča naprej pa bo na ogled na Netflixu.

V štiridelni seriji z naslovom »Stories of a Generation con Papa Francesco« (Zgodbe generacije s papežem Frančiškom) se možje in žene, starejši od 70 let, z mladimi filmskimi ustvarjalci, ki štejejo manj kot 30 let, pogovarjajo o splošnih življenjskih vprašanjih. Naslovi posameznih oddaj so Ljubezen, Sanje, Boji in Delo, v njih pa med drugim nastopajo ameriški filmski režiser Martin Scorsese, britanska primatologinja, etologinja in antropologinja Jane Goodall in argentinska borka za človekove pravice Estela Barnes de Carlotto.

V Netflixovi dokumentarni seriji med drugim nastopajo ameriški filmski režiser Martin Scorsese, britanska primatologinja, etologinja in antropologinja Jane Goodall in argentinska borka za človekove pravice Estela Barnes de Carlotto.

Življenjske izkušnje posameznikov in parov z vseh koncev sveta so delno pospremljene s komentarji v pogovorih med p. Spadarom in papežem Frančiškom. Spadaro, glavni urednik jezuitske revije La Civilta Cattolica, je zaslovel, potem ko je po Frančiškovi izvolitvi na papeški položaj z njim opravil prvi daljši pogovor.

Televizijska mreža Netflix je že leta 2019 predvajal igrani film »Dva papeža« o Frančiški in njegovem predhodniku Benediktu XVI.

Papež Frančišek v svojih nagovorih vedno znova poudarja pomen spomina in korenin vsakega posameznika, pa tudi medgeneracijskega dialoga.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh