Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova maša Tilna Oberwalderja Zupanca

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 07. 2020 / 10:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2020 / 07:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova maša Tilna Oberwalderja Zupanca

Nova maša Tilna Oberwalderja Zupanca

Nova maša, prilagojena izrednim razmeram, je potekala na dan župnijskega žegnanja (video).

Foto: FB Nadškof Stanislav Zore



Kot predzadnji od letošnjih sedmih novomašnikov je včeraj v Jaršah pri Domžalah – prav na dan župnijskega žegnanja – novo mašo obhajal 25-letni Tilen Oberwalder Zupanc. Slovesno praznovanje so začeli že večer prej s sprejemom novomašnika, slovesno mašo s predajo novomašnega križa in druženjem ob pecivu in pijači. Zaradi izrednih razmer in ponovnega povečanega tveganja so spremenili potek praznovanja nove maše, v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Grobljah je bil prostor za svojce, duhovnike in liturgične sodelavce, ostali pa so lahko spremljali prenos na velikem ekranu na parkirišču. Novomašniku je v roko segel tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in ob tem zapisal:

»Danes (v nedeljo) ima novo mašo Tilen Oberwalder Zupanc. Njegova nova maša bo drugačna, kot so nove maše v našem spominu in naših predstavah. Njegova nova maša bo samo zahvalna daritev Bogu in občestvu za dar duhovništva; brez pogostitve za povabljene in prijaznega druženja po sv. maši. A zato ne bo nič prikrajšana, v njej ne bo nič manj veselja in Jezus bo z enako čudežno silovitostjo stopil med nas in izpolnil svojo obljubo, da bo z nami vse dni do konca sveta, kakor to stori pri vsaki sv. maši. Naj novomašnika spremljata naša molitev in Božji blagoslov,« je zapisal Zore.

Vir: Domžalec.si

Župnik župnije Jarše Matjaž Križnar pa je novomašnika nagovoril z besedami: »Gospod Bog, danes ti v srcu in iz srca govorimo hvala. Hvala za Tvoj glas, ki odmeva v vsakem od nas. Hvala za novomašnika Tilna, ki se je odzval na Tvoj nežen klic globoko v sebi. V njegovem DA Tvoja obljuba ostaja živa in Tvoja navzočnost med nami ostaja dejavna. Dokler bo na svetu obstajal en sam duhovnik, toliko časa bo na tem svetu obstajala evharistija. Tilen, v imenu vseh ti želim blagoslova na tvoji poti, osebne rasti v svetosti, čutečega srca do vseh, s katerimi se bo križala tvoja pot. Preprostosti in ponižnosti ter nesebične ljubezni, ki izvira iz studenca žive vode. Naj prijateljstvo z Jezusom utrjuje tvoje zaupanje vanj in poglablja resnico o Njem, ki ti daje moč na vsakem koraku življenja. Z molitvijo bomo vedno ob tebi.«

*O novih mašah drugih letošnjih novomašnikov TUKAJ.*

*Kdo so letošnji novomašniki? TUKAJ.*

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh