Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova evropska raziskava kaže na porast prostitucije in prisilnega dela

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 18. 04. 2013 / 07:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova evropska raziskava kaže na porast prostitucije in prisilnega dela

Dve izmed treh oseb v trgovini z ljudmi prisiljeni v prostitucijo; evropske smernice proti trgovanju z ljudmi uresničujejo šele v petih izmed 27 držav članic Evropske zveze.

V Evropski zvezi je vedno več ljudi izkoriščanih za prostitucijo ali pa prisilno delo. Tako so pokazali izsledki prve obširne raziskave Evropske zveze na temo trgovine z ljudmi, kot je poročal nemški časnik 'Welt am Sonntag'.

Evropska komisarka za notranje zadeve Cecilia Malmström je poročilo minuli ponedeljek predstavila tudi v Bruslju. Število žrtev trgovine z ljudmi se je med leti 2008 in 2010 povečalo za 18 %: s 6.309 na 9.528 v letu dni.

»Zelo sem razočarana, ko opažam, da kljub alarmantnim težnjam le malokatera država uresničuje nove evropske smernice proti trgovanju z ljudmi«, je po navedbah nemške katoliške agencije KNA za omenjeni časnik pojasnila Malmströmova. Šele pet izmed 27 držav članic Evropske zveze je v celoti uveljavilo smernice, s katerimi naj bi se učinkoviteje borili proti trgovini z ljudmi in okrepili pravice žrtev. Malmströmova je izrazila zahtevo, naj tudi ostale države izpolnijo svoje obveznosti.

Izsledki evropske raziskave kažejo, da je bilo med leti 2008 in 2010 v Evropski zvezi uradno zabeleženih skupno 23.623 žrtev trgovine z ljudmi. 68 % je bilo žensk, 12 % deklic, 17 % moških in 3 % dečkov. Dve izmed treh oseb so bile prisiljene v prostitucijo (68 %). Ostali so bili izkoriščani kot delovna sila, prisiljeni v opravljanje kaznivih dejanj, ali pa so jim brez privolitve odvzeli kakšen organ. Večina žrtev (61 %) prihaja iz držav članic Evropske zveze, predvsem iiz Romunije in Bolgarije, sledita Afrika in Latinska Amerika. Evropska komisija je prepričana, da so navedene številke le 'vrh ledene gore'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh