Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova, dvojna številka Družine vabi k branju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 06. 2013 / 20:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova, dvojna številka Družine vabi k branju

Nova, dvojna številka Družine vabi k branju

Spoznajte letošnje novomašnike in jubilante ter posezite po junijski številki priloge Slovenski čas!

Tokratna dvojna številka Družine je posvečena letošnjim novomašnikom in duhovnikom, ki obhajajo okrogle jubileje mašniškega posvečenja. Cerkev v Sloveniji se letos veseli enajstih novomašnikov, dva med njimi sta povezana s skupnostmi v svetu (Argentina) oz. zamejstvu (Trst). Med jubilanti boste bralci spoznali deset zlatomašnikov, šest bisernomašnikov, tri diamantnomašnike in dva železnomašnika. Uvodnik na naslovnici tokrat prihaja izpod peresa letošnjega zlatomašnika, upokojenega koprskega škofa Metoda Piriha.

Obiskali smo eno izmed družin letošnjih novomašnikov, ki v pogovoru lepo pričuje o svojem poslanstvu. Zanimivo branje ponujajo odlomki iz pridige škofa Antona Vovka na novi maši v Retečah pri Škofji Loki leta 1956, pa tudi pričevanja osmih duhovnikov, ki skupaj prepevajo v oktetu Oremus – pri založbi Družina so izdali zgoščenko s sakralnimi in domovinskimi pesmimi. Še en vpogled v zgodovino predstavlja zapis o šopkih za novomašnike.

Družina se je udeležila tradicionalnega 45. romanja bolnikov, ostarelih in invalidov na Brezje, direktor podjetja pa se ob prazniku, ko je naša domovina postala država, sprašuje, ali smo se 'slovenski kristjani sposobni v različnosti zediniti v bistvenem'. Slovenske družine so preživele duhovno bogat konec tedna na Rogli, od koder vam predstavljamo reportažo s 7. festivala družin.

Več zapisov je posvečenih letošnjemu diamantnemu mašniku, ki je nedavno obhajal tudi devetdesetletnico življenja, dolgoletnemu glavnemu in odgovornemu uredniku ter upravniku Družine dr. Ivanu Merlaku. V pogovoru s Silvestrom Čibejem boste izvedeli, kaj se zgodi, ko duhovnika obišče bolezen. Na straneh kristjanov v javnosti pa lahko berete o stanju verske svobode v Sloveniji.

Tudi strani Mladega vala so posvečene letošnjim novomašnikom, med slovenskimi župnijami pa predstavljamo tisočletni utrip župnije Šmartno pri Litiji. V cvetličarskem kotičku boste našli koristne nasvete, kako okrasiti cerkev za novo mašo.

Prijazno povabljeni k branju!


Foto: Tatjana Splichal


Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh