Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Družina v znamenju postnega časa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 02. 2018 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2018 / 08:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Družina v znamenju postnega časa

Nova Družina v znamenju postnega časa

Pogovarjali smo se z novim generalnim tajnikom Slovenske karitas mag. Cvetom Uršičem.

V 8. številki Družine preberite, kako smo z mašo v ljubljanski stolnici in odprtjem razstave Umetniki za Karitas v galeriji Družina obeležili Prešernov dan, in spoznajte koroškega umetnika Karla Vouka, ki ga predstavljamo kot osebnost tedna. Letošnjemu praznovanju slovenskega kulturnega praznika je namenjen tudi komentar Branka Cestnika. Na začetku postnega časa bralcem ponujamo postni izziv ob razmišljanju o postu ob kruhu in vodi in predstavljamo pet korakov, ki vam bodo pomagali kar najbolje izkoristiti postni čas.


Foto: Tatjana Splichal

Pišemo o priznanju 70. lurškega čudeža in se spominjamo pete obletnice napovedi Benedikta XVI. o odstopu s Petrovega sedeža. Pogovarjali smo se z novim generalnim tajnikom Slovenske karitas mag. Cvetom Uršičem, predstavljamo tudi novo slovensko zgodovinopisno revijo z naslovom Dileme. Na straneh mladega vala se v pogovoru predstavlja mladi slovenski glasbenik Luka Sešek.

Sredinske strani tokrat prinašajo križev pot za letošnji postni čas, podobe prihajajo iz stolnice pri Gospe Sveti na Koroškem in so delo Karla Vouka. V prispevku se ob deseti obletnici smrti spominjamo beograjskega nadškofa dr. Franca Perka, radovednež pa nam v času zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu predstavlja zgodovino »zbiralcev zlata na ledenih ploskvah«. Alojz Rebula v credu tokrat razmišlja o osamelosti kristjana, nadškof Stres pa odgovarja na vprašanje o spreobračanju.

Blagoslovljen postni čas ob branju našega tednika vam želimo!

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh