Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Družina v pogovoru s p. Tadejem Strehovcem

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 10. 2018 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2018 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Družina v pogovoru s p. Tadejem Strehovcem

Nova Družina v pogovoru s p. Tadejem Strehovcem

Oktobrski izvod Naše družine je posvečen denarju.
V 41. številki Družine poročamo s srečanja predstavnikov evropskih Marijinih narodnih svetišč med 25. in 28. oktobrom na Brezjah, pa tudi o začetku 15. rednega generalnega zasedanja škofovske sinode s temo »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti«. O izzivih, ki čakajo škofe na sinodi mladih, v komentarju razmišlja Klemen Čeligoj, kaj od Cerkve pričakujejo dejavni mladi katoličani, pa so nam zaupali na straneh mladega vala. Kot osebnost tedna predstavljamo Lučko Kralj Jerman, dirigentko izpod Andov.

Pišemo o zgodovinskem sporazumu Svetega sedeža s Kitajsko in podrobneje razčlenjujemo položaj Katoliške cerkve na Kitajskem. S p. Tadejem Strehovcem smo se pogovarjali o tem, kaj je resnično v igri v zadevi država proti p. Tadeju Strehovcu, nekaj v javnosti izpostavljenih posameznikov pa v anketi predstavlja svoj pogled na omenjeni sodni proces. Spominjamo se 100. obletnice smrti p. Stanislava Škrabca in pišemo o uprizoritvi prve opere v slovenskem jeziku. V sredinski reportaži tokrat odkrivamo bogastvo Neokatehumenske poti.

V oktobrski številki priloge Naša družina, ki jo posvečamo denarju, smo se pogovarjali z družino Pisk iz Srednje vasi pri Poljanah nad Škofjo Loko, Aleš Čerin pa ugotavlja, da je pogovor o denarju med zakoncema še vedno tabu tema. O tem, kako sami ravnajo z denarjem, so v anketi spregovorili zakonci iz zakonske skupine v župniji Šempas. Pišemo tudi o tem, kako otroke vzgajati za pošteno zaslužen denar, in o bogastvu pravega prijateljstva.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh