Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov svetovni poziv za otroke

Objava: 03. 06. 2009 / 09:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nov svetovni poziv za otroke

Pobuda ‘Katoliškega urada za otroka’

Jutri bodo v Ženevi sprožili pobudo za ‘svetovno mobilizacijo v dobrobit otrok’. Pobuda prihaja iz ‘Katoliškega urada za otroka’ (Bice), ki ima svoje podružnice v 66 deželah po svetu. Na srečanju v Ženevi bodo strokovnjaki in diplomati izmenjali svoja stališča o položaju otrok dvajset let po sprejetju konvencije Združenih narodov o otrokovih pravicah. Srečanje se bo zaključilo z razstavo, na kateri bodo na ogled umetnine izpod otroških rok.

Kot so sporočili iz ‘Katoliškega urada za otroka’, gre pri srečanju za to, da bi ‘pospešili, obvarovali in spoštovali’ pravice in dostojanstvo otrok. ‘Botra’ poziva, borka za človekove pravice iz afriškega Burundija, Marguerite Barankitse, je poudarila, da se morajo otroci naučiti ‘pisati drugačne vrstice, ne le vrstice zagrenjenosti in nasilja’, zato da bi nekoč lahko postali ‘bojevniki upanja’.

Marguerite Barankitse je med državljansko vojno v Burundiju, 25. oktobra 1993, 25 otrokom priskrbela hrano in zatočišče. Pred tem je morala biti priča, kako so pred njenimi očmi umorili na ducate njenih sodržavljanov. S pomočjo burundskih in evropskih prijateljev je organizirala dobrodelno mrežo, ki je lahko podpirala vedno večje število otrok. Maja 1994 je katoliški škof iz Ruyigija, Joseph Nduhirubusa, pristal na to, da so nekdanjo šolo spremenili v otroško zavetišče z imenom ‘Maison Shalom’. Organizacija Marguerite Barankitse je kasneje odprla še več otroških zavetišč v krajih Butezi in Gizuru.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh