Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov kombi za Škofijsko Karitas v Ljubljani

Objava: 30. 08. 2010 / 12:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nov kombi za Škofijsko Karitas v Ljubljani

Prevzem in blagoslov novega kombija danes opoldne v prostorih Avtotehne na Celovški cesti v Ljubljani.

V prostorih Avtotehne Vis d. o. o. na Celovški cesti 228 v Ljubljani bodo danes, 31. avgusta 2010, ob 12.00 sodelavci Škofijske Karitas Ljubljana prevzeli nov tovorni kombi Peugeot Boxer. Direktor Škofijske Karitas Ljubljana msgr. Anton Kompare ga bo ob tej priložnosti tudi blagoslovil. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, dogodek sovpada z zunanjim praznovanjem dvajsete obletnice delovanja Škofijske Karitas Ljubljana in z začetkom pastoralnega leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti V Cerkvi na Slovenskem.

V preteklem letu so v omenjeni Karitas na ravni nadškofije Ljubljana razdelili skoraj tisoč ton hrane iz različnih virov. Nekaj so jo kupili iz lastnih sredstev, dobili pa so jo tudi iz intervencijskih zalog Evropske zveze. Sredstva zanjo sta namenila Vlada Republike Slovenije in Mercator. Hrano so jim podarili tudi različni darovalci. Večji del so po župnijskih Karitas razvozili s sedem let starim in iztrošenim tovornim kombijem. Pri prevozu materialne pomoči so jim bili na voljo tudi prostovoljci v župnijskih Karitas z osebnimi vozili.

V okviru Karitas so za nakup novega prevoznega sredstva, ki bi jim tudi v prihodnosti zagotavljalo varne in redne prevoze, iskali ustrezno rešitev. Na njihovo prošnjo so se odzvali Avtohiša Vič d. o. o., Avtotehna Vis d. o. o. in Nadškofija Ljubljana, ki so z darovi omogočili nakup novega tovornega kombija znamke Peugeot Boxer. Z novim in nekaj časa tudi še starim vozilom bodo lažje in bolj učinkovito dostavljali pomoč po celotnem območju Škofijske Karitas Ljubljana.

Fotografija kombija je simbolična.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh