Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Norveški luteranci: več kot 15.000 izstopov v štirih dneh

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 08. 2016 / 08:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2024 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Norveški luteranci: več kot 15.000 izstopov v štirih dneh
Večina norveških vasi ima svoje cerkve. FOTO: 3s/Wikipedia

Norveški luteranci: več kot 15.000 izstopov v štirih dneh

Novi spletni portal Cerkve omogoča izstop s klikom miške.

Norveška luteranska narodna Cerkev je po lastnih navedbah v štirih dneh z izstopom izgubila več kot 15.000 članov. Razlog je v novem spletnem portalu omenjene Cerkve, preko katerega lahko verniki z domačega računalnika uradno izstopijo iz Cerkve, lahko pa se seveda registrirajo tudi novi člani. Ko so 15. avgusta zagnali nov sistem, je že v istem dnevu Cerkev zapustilo več kot 10.000 ljudi, kot je sporočila narodna Cerkev v Oslu. Obenem pa je v štirih dneh pristopilo 549 oseb iz drugih Cerkva, ali pa so se v okrilje narodne Cerkve vrnili »izgubljeni« verniki.



Okoli 2.900 ljudi je izkoristilo možnost, da je v registru članov popravilo morebitne napačne podatke. Vodilna škofinja norveške Cerkve, Helga Haugland Byfuglien, nad številom izstopov ni presenečena. »Pripravljeni smo bili na veliko število izstopov in v celoti spoštujemo odločitev vsakega posameznika.« Tovrstna znamenja jemljejo zelo resno.

Naloga Cerkve odslej bo oznanjevanje krščanske vere in posredovanje pozitivnih vidikov, ki jih v življenju posameznika lahko ima navzočnost Cerkve, je pojasnila škofinja.

Od začetka leta je norveška Cerkev po lastnih navedbah zabeležila 24.278 izstopov ter 1.369 prestopov in vnovičnih vstopov. Skupno ji pripada okoli 3,8 milijonov ljudi, 73 % med njimi je norveških državljanov.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh