Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nezemljanov skozi teleskop še niso opazili

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 30. 11. 2022 / 09:39
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2022 / 09:45
Nezemljanov skozi teleskop še niso opazili
Video utrinki s predstavitve Ali bi krstili Nezemljana? FOTO: Sinisa Kanizaj

Nezemljanov skozi teleskop še niso opazili

Direktor Vatikanskega observatorija Guy Consolmagno je na Slovenskem knjižnem sejmu predstavil svojo knjigo Ali bi krstili Nezemljana?

Guy Consolmagno je jezuitski brat in direktor Vatikanskega observatorija. Doktor planetologije je prepričan, da se znanost in vera odlično dopolnjujeta. Je priljubljen predavatelj in avtor številnih člankov in knjig. V slovenščino je prevedena njegova knjiga, ki jo je napisal s še enim jezuitom Paulom Muellerjem Ali bi krstili Nezemljana? Knjiga je napisana kot dialog in govori o odnosu med znanostjo in vero, o Galileu Galileju, o betlehemski zvezdi, velikem poku in koncu sveta. Pa seveda o Nezemljanih.

Ste hkrati znanstvenik in redovnik, Božji človek. Kaj bi odvrnili verniku, ki ga skrbi, da bo znanost spodkopala njegovo vero?

Zelo pomembno je načelo, ki ga je zapisal Tomaž Akvinski in ga je močno poudarjal tudi papež Janez Pavel II., in sicer da resnica ne ogroža resnice. Če se torej bojiš znanosti, nimaš vere v svojo vero. Še več kot to, znanost je način, kako lahko razumemo svojo vero. Kot je zapisal sveti Pavel v Pismu Rimljanom, se Bog že od zače...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh