Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

New Swing Quartet drevi v Kopru

Za vas piše:
STA
Objava: 08. 08. 2018 / 08:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2018 / 14:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

New Swing Quartet drevi v Kopru

Ob 50-letnici obstoja bo skupina nastopila na festivalu Poletje z biseri.

Člani skupine New Swing Quartet, ki letos praznujejo 50-letnico glasbenega udejstvovanja, bodo drevi v okviru festivala Poletje z biseri nastopili na vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper, poroča STA.

New Swing Quartet danes sestavljajo Oto Pestner, Dare Hering, Marjan Petan in Tomaž Kozlevčar. Od ustanovitve leta 1968 je zasedba dosegla svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. S sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, so prepričali tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet vestno poustvarja izročilo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, so zapisali organizatorji koprskega festivala.

Bogata diskografija skupine New Swing Quartet obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Kvartet je gostoval že malodane po vsem svetu, odigral več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah juga ZDA ter redne turneje po zahodni Evropi. Njegovi člani so gostovali v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih oddajah, vsako leto pa nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi. Kvartet si je prislužil mnoge nagrade in priznanja doma in v tujini.

New Swing Quartet bo v sklopu praznovanja 50-letnega jubileja 25. avgusta letos nastopil tudi na Brezjah.

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh