Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nevihtna nedelja v nekaterih delih Slovenije, v Črni plaz zasul domačina

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 07. 2024 / 18:12
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2024 / 20:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nevihtna nedelja v nekaterih delih Slovenije, v Črni plaz zasul domačina
FOTO: FB Koroška Čveka

Nevihtna nedelja v nekaterih delih Slovenije, v Črni plaz zasul domačina

Napovedi vremenoslovcev so se žal uresničile. Popoldne so se predvsem v severnem delu Slovenije pojavljale nevihte z nalivi, ki so ponekod sprožili plazove. V Spodnjem Javorju v Črni na Koroškem je plaz po navedbah krajanov do pasu zasul domačina, ki so ga rešili gasilci. Reševalci pa so ga poškodovanega odpeljali v slovenjgraško bolnišnico.

Nevihte so potovale od severozahoda države prek Gorenjske, Koroške in Štajerske proti vzhodu in jugovzhodu. Med drugim je močno neurje zajelo Črno na Koroškem, so na omrežju Facebook objavili tamkajšnji gasilci in dodali, da posredujejo na več lokacijah. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje v Črni posredujejo zaradi poplave meteorne vode, z območja Mislinje poročajo o posredovanju zaradi poplav ob vodotokih, je poročala STA.


"To je naš potok Homšnica, v katerem zjutraj ni bilo kapljice vode. Sedaj bodo pa zgradili naselje pri toplarni in regulirali meteorne vode noter. Kar pomeni, da bo naselje S8 pri močnih nalivih poplavljeno. In zopet občina ni naredila ničesar od lanskih poplav pri nas," pa pravi ena od prebivalk Slovenj Gradca.


Še videoposnetek deroče vode.


O zalitih objektih, podrtih drevesih in odkritih strehah poročajo tudi iz nekaterih delov severovzhodne Slovenije. Tako so gasilci na primer posredovali v Mariboru in okolici, Slovenskih goricah, Slovenski Bistrici, Lovrencu na Pohorju in Oplotnici.

Neurje se je okoli 16. ure razbesnelo tudi v Logarski dolini in vnovič razdejalo območje pod slapom Rinka. Po enem tednu, ko je v dolino zgrmela ogromna gmota kamenja ter skal in poškodovala tamkajšnjo cesto, parkirišče, okrepčevalnico ter planinske poti, se je zgodba ponovila in to še preden so območje uspeli sanirati v celoti, je za MMC RTVSLO povedala županja občine Solčava Katarina Prelesnik.   

Močnejša nevihtna celica se je razvila tudi na Dolenjskem, zahodno od Novega mesta, drug nevihtni sistem pa se je pomikal prek Celjske kotline in Zasavja v smeri Posavja. 

Vseh, ki so jih v letošnjem poletju prizadele ujme, se spomnimo v molitvah in prošnjah.

Nalaganje
Nazaj na vrh