Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neverjetna sončnica

Objava: 07. 08. 2024 / 13:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 16:45
Neverjetna sončnica
FOTO: B. U. J.

Neverjetna sončnica

Sončnice so najbolj občudovane v jesenskem času, ko se na prostranih poljih živo rumeni cvetovi radovedno obračajo za soncem. Zaradi njihove očarljivosti so žlahtnitelji razvili novo sorto, ki cveti že od začetka poletja do prve slane.

Sončnica z botaničnim imenom Helianthus SunBelievable Brown Eyed Girl predstavlja popolnoma drugačno izbiro poletnega cvetja, saj se razlikuje od klasičnih, visokostebelnih sončnic. Vzgojena je vegetativno in ima sterilne cvetove, zato ne razvije semen. Tako lahko vso energijo porabi za nastanek novih cvetov. Ob ustrezni količini vode in gnojila je sposobna v eni rastni sezoni razviti tudi do 1.000 sončnic, ki so visoke 7 do 8 centimetrov. Zdravi, temno zeleni listi srčaste oblike so popolna podlaga za zlato rumene cvetove s čokoladno obarvano sredino. Čeprav ne proizvaja cvetnega prahu, na njej radi posedajo metulji in čebele. Tako razveseljuje tudi ljudi, ki so alergični na prah.

Kompaktna in grmičasta rastlina doseže višino od 50 do 90 cm ter širino do 90 cm. Primerna je za zasaditve cvetličnih loncev na terasi in balkonu ali unikatne lonce iz naravnih materialov (stari vozovi, pletene košare, koši). V okrasnem vrtu bo poživila obrobe gredic, ki v poletnem času ne cveti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh