Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neopazni skriti duši frančiškanske cerkve s. Ivani v spomin

Za vas piše:
Ksaver Babnik
Objava: 07. 07. 2024 / 05:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2024 / 12:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Neopazni skriti duši frančiškanske cerkve s. Ivani v spomin
Grob na Žalah, kjer je pokopana s. Ivana Povše. FOTO: Tatjana Splichal

Neopazni skriti duši frančiškanske cerkve s. Ivani v spomin

Pred letom dni (7. julija) je Gospod poklical k sebi našo drago s. Ivano Povše. Polnih 47 let je z dušo in vsemi močmi skrbela za cerkveno perilo naše frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani. Hkrati pa je bila tudi molitveni steber naše cerkve.

Vseh 13 oltarjev v cerkvi je bilo deležnih tvoje posebne skrbi, da so na njih vedno bili čisti in pod tvojo skrbno roko sešiti. Mnogi mašni plašči in albe nas bodo še dolgo spominjali na tvojo veliko skrb in ljubezen do Cerkve z veliko začetnico. Tako hitro in nepričakovano si odšla od nas. Do svojega zadnjega dneva zemeljskega življenja si si prizadevala, da porabiš vse svoje življenjske moči in talente, ki si jih imela, preden pride smrt, da ne najde ničesar razen tvojih dobrih del za bližnjega.

S. Ivana Povše. FOTO: Arhiv Šolskih sester

Obstajajo ljudje, ki dajejo samega sebe v služenju bližnjemu do konca. Vsako najmanjše dobro delo naredijo iz ljubezni do bližnjega in samo za križano Ljubezen. Naučijo te, kako se žrtvovati, moliti, delati in sprejemati ljudi takšne, kakršni so. Ob njih lahko začutiš, da si ljubljen Božji otrok in da vse, kar delamo, moramo delati iz ljubezni do Jezusa. In prav tak je spomin nate, s. Ivana.

Grob s. Ivane leži takoj za staro cerkvijo. FOTO: Tatjana Splichal

Hvala ti za svetel zgled življenja in pripadnosti Cerkvi. Ostajamo za vedno v molitveni povezanosti, mi na tej strani obale, v zavesti, da moramo še dodajati dobra dela ljubezni bližnjemu, vse do trenutka prehoda na drugo stran obale, na kateri si že ti. Verujemo, da tam ni ne bolečine, ne trpljenja, ampak veselo gledanje Gospoda iz obličja v obličje. Tvoja najbolj dragocena zapuščina je sled, ki jo je tvoja ljubezen pustila v naših srcih!

Moja misel te obiskuje hvaležno in spoštljivo! Počivaj v miru draga naša s. Ivana!



Nalaganje
Nazaj na vrh