Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemško sodišče zavrnilo homoseksualno poroko

Objava: 21. 06. 2010 / 11:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemško sodišče zavrnilo homoseksualno poroko

Sodišče je odločilo, da homoseksualna poroka, sklenjena v tujini, ustreza nemški registrirani partnerski skupnosti in ne zakonski zvezi med moškim in žensko

Poroka je lahko samo med enim moškim in eno žensko, se glasi odločitev nemškega sodišča, ki je minuli teden presojalo poroko dveh homoseksualcev, sklenjeno v Kanadi. Sodišče je odločilo, da homoseksualna poroka, sklenjena v tujini, ustreza nemški registrirani partnerski skupnosti in ne zakonski zvezi med moškim in žensko, poročajo na spletni strani http://www.24kul.si.

Odločitev sodišča pomeni poraz za homoseksualne organizacije, ki so upale, da bo sodišče legaliziralo istospolne poroke.

37-letni Andreas Boettcher, nemški organizator dogodkov, je skupaj s svojim španskim partnerjem odpotoval v Montreal, kjer je julija 2006 sklenil civilno poroko. Nato sta se vrnila v Berlin, kjer jima tamkajšnje sodišče ni priznalo poročnega potrdila. Par je nato odšel še v Španijo, kjer so homoseksualne ‘poroke’ legalne od leta 2005 in se tam registriral kot družina.

Avgusta 2001 je Nemčija sprejela zakon o registriranih istospolnih skupnostih in takrat veljala za eno najnaprednejših evropskih držav. Obenem pa je že takrat zavrnila skrajne zamisli, po katerih bi homoseksualne zveze vključila v definicijo zakonske zveze.

Na splošno so bila homoseksualna gibanja zelo uspešna, kadar so uporabljala nemška sodišča za dosego svojih ciljev. Leta 2009 je tako nemško ustavno sodišče odločilo, da imajo homoseksualni pari pravico do pokojnine po partnerju tako kot poročeni zakonci. Isto sodišče je leta 2008 odločilo, da lahko moški, ki spremeni svoj spol v ženskega, še naprej ostane poročen s svojo ženo. Prav tako je zahtevalo, da je takšne postopke potrebno vnesti v ustrezno zakonodajo.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh