Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemški škofje se pripravljajo na papežev obisk

Objava: 25. 01. 2011 / 10:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemški škofje se pripravljajo na papežev obisk

Sedemindvajset škofov ta teden zaseda v Würzburgu.

Stalni svet Nemške škofovske konference je v ponedeljek v Würzburgu pričel z uradnimi pripravami na obisk papeža Benedikta XVI. v republiki Nemčiji septembra letos. Sedemindvajset škofov se je v ta namen do četrtka zbralo v 'samostanu nebeških vrat' (Kloster Himmelspforten). Duhovnike so ob prihodu pričakali protestniki. Petnajst članov gibanja 'Mi smo Cerkev' so z letaki izrazili svojo zahtevo, naj škofje držijo obljubo glede razprav o celibatu.

Papež v Nemčijo prihaja med 22. in 25. septembrom, kar bo tretji obisk domovine v času njegovega pontifikata. Na programu obiska so tokrat prestolnica Berlin, škofija Erfurt in nadškofija Freiburg.

V katoliški Cerkvi v Nemčiji je minuli konec tedna ponovno izbruhnila razprava o duhovniškem celibatu. Povod zanjo je bila zahteva nekaterih politikov s strani krščanskih demokratov, da naj bi tudi poročeni moški imeli pravico do duhovniškega posvečenja. Škofovska konferenca je pojasnila, da o tej temi trenutno ne želi razpravljati, saj ni na programu priprav na papežev obisk. V prihodnosti pa se bodo morda ponudile priložnosti, da bi razmišljali tudi o predlogu nemških politikov...

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh