Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekdanji minister Poklukar bi bil rad župan Gorij

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 09. 2022 / 21:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2022 / 21:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nekdanji minister Poklukar bi bil rad župan Gorij
Janez Poklukar je bil v Gorjah že samostojni občinski svetnik. FOTO: Vlada RS

Nekdanji minister Poklukar bi bil rad župan Gorij

Medtem ko sta dva ministra prejšnje vlade pod vodstvom Janeza Janše, zunanji dr. Anže Logar in za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, vstopila v jesensko predsedniško tekmo, se je njun ministrski kolega (za zdravje) Janez Poklukar odločil za drugačen izziv.

Janez Poklukar, ki je pred ministrsko funkcijo vodil Splošno bolnišnico Jesenice in UKC Ljubljana, po menjavi vlade pa se je vrnil v jeseniško bolnišnico in se zaposlil kot internist, bo namreč na četrtkovi novinarski konferenci predstavil podrobnosti svoje kandidature za župana občine Gorje, prav tako bo razkril imena na svetniški listi, ki se bodo potegovala za 11-članski občinski svet, v katerem je v tem mandatu kar deset samostojnih svetnikov in svetnik SDS Janez Poklukar – ki pa ni nekdanji minister!

Preberite še: Tudi dvakrat srebrni olimpijec bi bil rad župan

Nekoč že samostojni občinski svetnik

Je pa bil, kot je zapisano v njegovem življenjepisu na spletni strani UKC Ljubljana, nekdanji minister v mandatu med letoma 2010 in 2014 že samostojni in neodvisni občinski svetnik v občini Gorje, tedaj je kandidiral s sloganom »Sosed sosedu pomaga, to je naša zmaga« in kot glavno vodilo izpostavil konec delitve na naše in vaše. Poklukar je sicer oče petih otrok, njegova soproga Bernarda je diplomirana medicinska sestra. Z Gorjami je povezan že od malih nog, tam je odraščal in obiskoval osnovno šolo.

Kupi v trgovini

Razprodano
Vera, kultura, politika - izključevanje, mimobežnost, sobivanje?
Družbena vprašanja
12,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh