Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neizjemna ministrica

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 29. 05. 2024 / 10:18
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 18:44
Neizjemna ministrica
Bogomir Štefanič. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Neizjemna ministrica

V prejšnji Družini smo objavili pismo bralca, ki je (sicer v kontekstu palestinsko-izraelskega dogajanja) zapisal izrazito pozitivno oceno zunanje ministrice Tanje Fajon, in sicer, da si »prizadeva za pravo stvar« in bo upravičeno in zagotovo »nanjo kmalu postal pozoren ves svet«.

Morda ne ves svet, vsekakor pa velik del domače »laične« in tudi diplomatsko bolje podkovane javnosti je bil te dni res še kako pozoren na ravnanje ministrice, in sicer ob dogajanju v državi, ki je (ne)posredno povezana s palestinsko-izraelsko pa še kakšno konfliktno zgodbo sedanjega časa. V mislih imamo teokratični Iran, ki je doživel »politično obglavljenje«: v helikopterski nesreči sta namreč med drugimi politiki umrla tudi iranski predsednik Ebrahim Raisi in zunanji minister Hosein Amirabdolahian.

Na vest o smrti voditeljev islamske republike so se odzvali številni svetovni voditelji in ustanove – od papeža Frančiška navzdol, če za katoliški tednik vzpostavimo takšno diplomatsko hierarhijo. V to sožalno zgodbo pa je vstopila tudi naša zunanja ministrica, med drugim z izjavami za izraelsko javno televizijo; govorila je o tem, kako je bila ta nesreča »šokantna novica za ves svet« in kako celotna EU pošilja sožalje in sočutje iranskemu prebivalstvu ter družinam žrtev, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh