Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne utrudimo se v pričevanju o ljubezni in miru

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 07. 2019 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2019 / 12:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ne utrudimo se v pričevanju o ljubezni in miru

Nadškof Cvikl na tradicionalnem srečanju mariborske in graške škofije.

Na Remšniku ob slovensko-avstrijski meji so minulo nedeljo priredili že četrto mednarodno srečanje mariborske in graške škofije. Kot poroča Radio Ognjišče, sta slovesno somaševanje vodila mariborski nadškof Alojzij Cvikl in graški škof Wilhelm Krautwaschl, ki sta ob tej priložnosti blagoslovila vrata cerkve sv. Pankracija.

Eno vratno krilo cerkve sv. Pankracija na Radelci krasi grb graške, drugo pa grb mariborske nadškofije, kar je znamenje povezanosti med Gradcem in Mariborom. Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl je v uvodnem nagovoru pri dvojezični sveti maši dejal, da je srečanje dveh škofij postalo že tradicija, ki spodbuja rast prijateljstva in medsebojnega zaupanja.

Kakor je Jezus po svetu poslal apostole oznanjat veselo novico, so tudi vsi, ki so se zbrali na Remšniku, poslani oznanjati ljubezen in mir v ta svet, je poudaril nadškof Cvikl in dodal, da gotovo ne bomo povsod sprejeti, kakor je zapisano v evangeliju, ampak moramo iti naprej in se ne smemo utruditi v pričevanju o ljubezni in miru. Svet namreč danes potrebuje odnose, ki so prežeti z ljubeznijo, iskrenostjo in spoštovanjem drug drugega v njegovi različnosti in enkratnosti.

Zato je mariborski nadškof na srečanju na meji dveh škofij prosil, da bi na tem temelju znali graditi medsebojne odnose in živeti drug z drugim ter si kot kristjani na poti do cilja, ki je Oče, pomagali kot bratje in sestre.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: RO

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh