Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ne« suženjstvu položaja, »da« Bogu!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 03. 2014 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ne« suženjstvu položaja, »da« Bogu!

»Ne« suženjstvu položaja, »da« Bogu!

Papež je včeraj nagovoril italijanske parlamentarce.

Papež Frančišek je italijanske parlamentarce opozoril, naj skupnih interesov in strankarske miselnosti ne postavljajo nad skupno dobro. V Jezusovem času se je vladajoči razred oddaljil od ljudstva in je imel pred očmi zgolj interese svoje skupine, stranke in notranje razprtije, je papež dejal v nagovoru med bogoslužjem, ki ga je včeraj zjutraj v baziliki sv. Petra obhajal za okoli petsto italijanskih poslancev. »Molimo, naj nam Bog nakloni milost, da bi vedno znali izbrati pot odrešenja, da bi se odprli odrešenju, ki prihaja le od Boga, preko vere, ne pa od tistih, ki so svojo vero izgubili.«

Pripadniki vodilnega sloja so bili tedaj pokvarjeni. Njihovo srce je sčasoma tako otrdelo, da niso bili več sposobni prisluhniti Božjemu glasu, je Frančišek pojasnil v svojem nagovoru. Bog lahko odpusti vsem grešnikom, le tistim, ki so pokvarjeni in zatrdeli, ne, saj ti niso pripravljeni na spreobrnjenje.


Post nas po besedah papeža Frančiška spominja, »da nas Bog vse ljubi«, zato se moramo odpreti njegovemu glasu in se nenehno spraševati, ali smo resnično na pravi poti.

Bogoslužja v Petrovi baziliki se je udeležilo devet ministrov vlade premierja Mattea Renzija ter predsednika senata in parlamenta. Skupaj je Vatikan obiskala nekaj več kot polovica italijanskih parlamentarcev. Renzi, ki je italijansko vlado vodi približno mesec dni, se svete maše ni udeležil. Po navedbah tamkajšnjih medijev je obisk bogoslužja odpovedal zaradi službenih obveznosti. Opoldne se je namreč sestal z ameriškim predsednikom Obamo, ki ga je pred tem v Vatikanu sprejel tudi papež Frančišek.

Vir: Kathpress / AsiaNews

Foto: AsiaNews / CNA

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh