Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Ne bojte se!"

Za vas piše:
Kristina Vrčon
Objava: 16. 10. 2013 / 13:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Ne bojte se!"

Mladi iz skupin Frančiškovih otrok in Franččiškove mladine tudi letos pripravljajo prireditev Podaj MI Roko. Letošnjo poslanico za ta dogodek je napisal Pedro Opeka.

Vsako leto se mladi iz skupin Frančiškove mladine inFrančiškovih otrok zberemo na prireditvi Podaj MI Roko konec oktobra, ko obeležujemoobletnico molitve za mir, ki je bila v Assisiju 27. oktobra 1986. Marsikateriizmed nas takrat ni bil še niti rojen, ko je papež Janez Pavel II takrat pozvalvse ljudi, da bi se vsaj enkrat na leto zbrali in molili za mir. To spodbudosmo mladi iz velike Frančiškove družine vzeli zelo zares. Tako se vsako letozberemo na srečanjih Podaj MI Roko, kjer se nam pridružijo tudi pravoslavni inevangeličanski bratje.

Vedno znova iščemo odgovore zakaj je mir potreben. Ni jihtežko najti, saj potrebe nas samih in naše okolice kar vpijejo po tistem pravemmiru, ki nam ga daje le On. Letos nam je besede spodbude za srečanje Podaj MIRoko napisal, misijonar Pedro Opeka. Povabil nas je naj iščemo pravi mir v veriin ga ponesemo na ulice naših mest, hodnike šol in preko svojega življenjaoznanjamo Njega, ki je Knez miru. Še posebej nas je spodbudil naj nas ne bo strah,oznanjati evangelij v svetu in z njim prinašati mir.

To je zelo velika in težka naloga, zato vabimo vsakega, kise ne boji da se nam pridruži na srečanjih Podaj MI Roko, ki se bodo odvijalapo Sloveniji, z besedami Pedra Opeke: »Vstanite in pojdite na obrobja našihmest, kot nam svetuje papež Frančišek in tam pričujte za ljubezen inpravičnost. Tako bo imel mir več možnosti, da zavlada v srcih vseh bratov insester ter končno po celem svetu.«

 

 

Več informacij o Podaj MI Roko, na spletni strani: http://www.fo-frama.org/2013/10/10/podaj-mi-roko-2013/

 

Molitev za mir Podaj MI Roko bo letos potekala:

 

MARIBOR: 22.10. ob 19:45 (po maši) vfrančiškanski cerkvi

(Molitev za mir, ki bo potekala v frančiškanski cerkvi, bopomagal oblikovati mladinski zbor Vdih. Prišel bo tudi skriti gost. Vabljenitako mladi kot tudi starejši!)

LJUBLJANA: 23.10. ob 18h v evangeličanski cerkvi

(Ob 18. polurna molitev in meditacija ob svetopisemskemodlomku pri evangeličanih, ki tudi pripravljajo ta del. Nato ob 19. maša naTromostovju, ki jo oblikujejo mladi iz različnih ljubljanskih župnij. Nabirkapri maši gre za Pedra Opeko. Sledi še druženje.)

PTUJ: 26.10. ob 10h pri sv. Ožbaltu

(Ob 10h je zbiranje pri sv. Ožbaltu, nato bo Podaj MI Rokopotekal po ptujskih ulicah. Predviden zaključek je ob 13h)

VIPAVSKI KRIŽ: 26.10. ob 18h v samostanskicerkvi

(Ob 18h bo sv. maša v samostanski cerkvi, nato pričevanjegledališke igralke Milade Kalezić. Po pričevanju bo molitev za mir. Podaj MIRoko se bo zaključil z druženjem.)

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh