Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne boj se, dragi novomašnik!

Roman Globokar
Za vas piše:
Roman Globokar
Objava: 26. 06. 2024 / 08:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 11:54
Ne boj se, dragi novomašnik!
Roman Globokar. FOTO: Tatjana Splichal

Ne boj se, dragi novomašnik!

Pojdite! Ne bojte se!« S temi besedami je Jezus poslal svoje učence oznanjat evangelij, veselo novico o Božji ljubezni do vsakega človeka. Izbral je glasnike, da bi razširjali njegov nauk in vodili cerkvene skupnosti. Ni jih izbral zaradi njihovih posebnih sposobnosti.

Med seboj so bili zelo raznoliki, nekateri preprosti ribiči, drugi učeni pismouki. Vsi pa napolnjeni z ognjem evangelija, ki se je prek njihovega pričevanja kot požar razširjal po takratnem svetu. Gorečnost Jezusovih učencev je vnemala srca številnih ljudi, da so se jim pridružili in tudi sami postali oznanjevalci vesele novice. Maloštevilna skupina Jezusovih apostolov je preobrazila svet pred dva tisoč leti in usmerila nadaljnji tok zgodovine človeštva.

Jezusov klic se še vedno razširja po svetu. Tudi danes izbira svoje sodelavce za širjenje Božjega kraljestva. Trka na srca nekaterih ljudi, da bi se odzvali njegovemu povabilu in v celoti posvetili svoje življenje oznanjevanju evangelija in vodenju krščanskih občestev. Prepoznavanje klica je vznemirljiv in dinamičen proces, včasih poln presenečenj. Običajno se začne s slutnjo, ki deluje kot spodbuda za nadaljnje odkrivanje poklicanosti v notranjosti posameznika. Pri razločevanju pristnosti klica ima pomembno vlogo tudi Cer...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh