Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navdušenje ob izvedbi Händlovega oratorija Mesija

Za vas piše:
T. P. J.
Objava: 24. 01. 2024 / 10:52
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2024 / 15:52
Navdušenje ob izvedbi Händlovega oratorija Mesija
Izvajalci Mesija v Slovenski filharmoniji. FOTO: Jernej Rodič

Navdušenje ob izvedbi Händlovega oratorija Mesija

Pod vodstvom Garyja Gradna so Komorni zbor Megaron, Baročni orkester Megaron in solisti tudi letos izvedli Händlovo mojstrovino.

Tako v Unionski dvorani v Mariboru kot v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani, kjer je vstopnic zmanjkalo že nekaj dni pred koncertom, je bila publika nad dogodkom navdušena. O tem, zakaj je za naš prostor in za našo kulturo pomembno tudi, da ta velika dela poslušamo v slovenski, ne le izvedbi gostujočih zasedb, smo se pogovarjali z umetniškim vodjem Komornega zbora Megaron Damijanom Močnikom in Garyjem Gradnom, ki z zborom in skladateljem redno sodeluje.

Gospod Graden, kako je sploh prišlo do vašega sodelovanja s Komornim zborom Megaron?

Že več kot tri desetletja sodelujem s skladateljem in dirigentom Damijanom Močnikom. S Komornim zborom sv. Jakoba iz Stockholma smo med drugim posneli njegovo avtorsko zgoščenko et LUX perpetua, na kateri so dve njegovi maši in trije moteti. Na njegovo povabilo s Komornim zborom Megaron tokrat že tretjič izvajamo baročno glasbo. Prvič smo skupaj izvedli Bachov Magnificat, dva moteta in Sanctus iz Maše...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh