Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navdihujoče zgodbe, po katerih si bomo zapomnili letošnje olimpijske igre

Za vas piše:
P. G.
Objava: 08. 08. 2024 / 14:05
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2024 / 13:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Navdihujoče zgodbe, po katerih si bomo zapomnili letošnje olimpijske igre
Kot vsake tudi letošnje olimpijske igre spremljajo neverjetne zgodbe. FOTO: Arhiv Družine

Navdihujoče zgodbe, po katerih si bomo zapomnili letošnje olimpijske igre

Potem ko se je začelo s slovensko olimpijsko zaroko Anite Horvat in Žana Luka Zelka med otvoritveno slovesnostjo, se je ob robu olimpijskih iger v Parizu zvrstilo še veliko nepozabnih zgodb. Z vami delimo le nekaj navdihujočih, ki si jih bomo gotovo zapomnili.

»Ryan, deklica je!«

Potem ko si je 29-letni ameriški plavalec Ryan Murphy priplaval olimpijski bron, ga je na poti na stopničke osupnil pogled na ženo Bridget, ki je v rokah držala plakat s prav posebnim napisom: »Ryan, it's a girl!« (sl. »Ryan, deklica je!«) S tem mu je popolnoma nepričakovano razkrila spol prvega otroka, ki ga pričakujeta januarja. »Oba sva mislila, da bo fantek. Zdaj bo vse to posvečeno tej majhni deklici,« je dogodek pokomentiral presrečni očka.

FOTO: IG Ryan Murphy

»Mislim, da je bilo do zdaj plavanje najpomembnejša stvar v mojem življenju. Vse pomembne odločitve sem sprejel s plavanjem v mislih, zdaj pa se bo to spremenilo,« je dodal in poudaril, da se hčerkice in nove vloge zelo veseli.

Preberite tudi o slovenski olimpijski zaroki in izgubljenem poročnem prstanu.

Nosečnica in sabljanje?

26-letna Egipčanka Nada Hafez je že tretjič nastopila na olimpijskih igrah, tekmovala je v sabljanju. To ne bi poželo nobene posebne pozornosti, če ne bi po uvrstitvi v naslednji krog tekmovanja na svojem Instagram profilu razkrila, da je tekmovala v sedmem mesecu nosečnosti. Zapisala je: »Če se je zdelo, da sta tekmici dve, smo bili v bistvu trije: jaz, moja nasprotnica in bitje, ki še čaka, da pride na svet!«

FOTO: IG olympics

Nada Hafez sicer ni le športnica. Tako kot njen mož Ibrahim, s katerim se je poročila leta 2023, je tudi zdravnica. Študij medicine v Kairu je zaključila leta 2022.

Prva medalja za Dominiko

Ste že slišali za karibsko otoško državico Dominiko? Njenih manj kot 73 tisoč prebivalcev na letošnjih olimpijskih igrah zastopajo štirje športniki. Med njimi je tudi 30-letna atletinja Thea LaFond, ki je poskrbela za nepozabno slavje. Svoji domovini je namreč »priskakala« prvo olimpijsko medaljo, in to zlato.

FOTO: sportsmax.tv

Po zmagi se je navdušena zahvalila predvsem možu, ki je tudi njen trener, in poskušala opisati, kaj olimpijska medalja pomeni za njeno državo. Upa, da je s svojo zmago poskrbela za promocijo tega lepega otoka.

Prvi medalji za Sveto Lucijo

Še eno podobno nepozabno zgodbo je spisala 23-letna Julien Alfred, atletinja s Svete Lucije. Tudi to otoško državico, ki sicer šteje slabih 180 tisoč prebivalcev, v Parizu zastopajo le štirje športniki. Podobno kot Thea LaFond je tudi Julien Alfred z veličastno zmago svoji državi prislužila prvo olimpijsko medaljo. V teku na 100 metrov je tokrat ni mogla premagati niti aktualna svetovna prvakinja.

FOTO: olympics.com

Takoj po zmagi in prvi kolajni za Sveto Lucijo je dejala: »Vem, da me rojaki gledajo. Preprosto sem vesela, da se je to zgodilo. V molitvi sem Bogu rekla, da bo vsaka moja zmaga v njegovo slavo, zato se zahvaljujem Bogu, da mi je dal moč, da sem prišla tako daleč. Oče, slavim te!« Dodala je še, da je to res velik dan za njeno državo. A to še ni vse! Kmalu zatem se je Sveta Lucija razveselila še druge olimpijske medalje, saj je Julien osvojila še srebro v teku na 200 metrov.

Z otrokovo brco do zmage

Sabljačica iz Egipta pa ni edina, ki je na letošnji olimpijadi nastopila kot nosečnica. Azerbajdžanska lokostrelka Jajlagul Ramazanova je v tekmovanju premagala tekmice, po zmagi pa je povedala, da je tik pred izstrelom zadnje puščice začutila otrokovo brco. 

FOTO: FB/Ernest Emaku Envuladu

34-letna športnica je zadela 10 in si priborila najboljši rezultat. Ramazanova je noseča šest mesecev in pol. V naslednjem krogu je sicer izpadla, kljub temu pa so jo nekateri športni navdušenci kar razglasili za prvakinjo.

Nalaganje
Nazaj na vrh