Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

» Naučila sem se, kako se pobrati po padcih«

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 24. 07. 2024 / 07:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2024 / 08:44
» Naučila sem se, kako se pobrati po padcih«
Jure Balažić. FOTO: Osebni arhiv

» Naučila sem se, kako se pobrati po padcih«

Kaj vam je dal vrhunski šport in za kaj ste bili prikrajšani zaradi ukvarjanja z njim? Kako je na vas vplivalo breme slave in navijaških pričakovanj?

Jure Balažić

Košarkar, ki je 24-krat nastopil za slovensko reprezentanco in bil tudi njen kapetan, zdaj pa je direktor košarkarskega kluba Krka-Telekom Novo mesto. Vrhunski šport mi je dal kup doživetij, ki jih lahko le redko kje doživiš, kot na primer igranje pred polno dvorano in veselje ob uspehih. Dal mi je ogromno poznanstev in potovanj, delovne navade in življenje v tujini. Po drugi strani pa kot poklicni športnik nisem poznal praznikov in dopusta. Prosti čas sem imel samo poleti. Zamudil sem kar nekaj rojstnih dnevov svojih otrok, novo leto sem praznoval na letalu.

Nekateri športniki težko prenašajo pritisk javnosti in navijačev, jaz pa sem se vedno držal nasveta mojih prvih trenerjev: »Daj vse od sebe, pa boš lahko šel mirno spat.« Vsak športnik si bolj kot kateri koli navijač želi, da bi bil uspešen. Če ni dobrih rezultatov, navijači malo »zajamrajo«, vendar vse skupaj kmalu pozabijo, športnik pa s tem živi. Nesmiselno se je preveč ob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh