Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naslednik politično dejavnega suspendiranega škofa

Objava: 28. 02. 2007 / 07:10
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naslednik politično dejavnega suspendiranega škofa

Papež Benedikt XVI. je 19. februarja za naslednika suspendiranega škofa paragvajske škofije San Pedro, Fernanda Luga Mendeza, imenoval dosedanjega pomožnega škofa škofije San Lorenzo Adalberta Martineza Floresa, člana duhovniške veje Gibanja fokolarov. Martinez Flores je tudi generalni tajnik paragvajske škofovske konference.

Škofu Mendezu je namreč papež na začetku januarja zaradi njegove napovedi, da bo kandidiral na volitvah za novega paragvajskega predsednika prihodnje leto, ter že poprejšnjih političnih dejavnosti prepovedal opravljati škofovske dolžnosti. Tovrstne dejavnosti mu je že večkrat oponeslo tudi paragvajsko cerkveno vodstvo, vendar ga škof Mendez ni poslušal; raje se je na začetku leta 2005 povsem nepričakovano upokojil.

Suspendiranemu škofu Mendezu pripisujejo lepe možnosti, da bo prihodnje leto sedel za krmilo države. Predvsem zaradi tega, ker se razglaša za kandidata ljudstva in politične sredine, zahteva večje možnosti za revnejše prebivalce Paragvaja, pravičnejšo razdelitev dobrin, sedanjemu državnemu vodstvu očita, da je krivo, da vsak drugi prebivalec Paragvaja živi v siromaštvu. Da misli resno, je dokazal že lani, ko je vodil množične proteste proti vladi Nicanorja Duarteja in od oblasti zahteval več socialne pravičnosti ter obubožane kmete pozival, naj po brazilskem zgledu zasedejo zemljo veleposestnikov.

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh