Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naša luč: zgodba vztrajnosti in predanosti

Objava: 03. 07. 2024 / 12:29
Oznake: Naša luč
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2024 / 10:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naša luč: zgodba vztrajnosti in predanosti
Naj nas Bog še naprej blagoslavlja in vodi, da bomo lahko v naslednjih letih še vedno služili Njegovemu kraljestvu in širili veselo novico. FOTO: osebni arhiv

Naša luč: zgodba vztrajnosti in predanosti

S ponosom in hvaležnostjo častimo že več kot sedemdesetletno izhajanje pastoralne revije Naša luč, ki osvetljuje in krepi pot vernikom, duhovnikom in vsem, ki iščejo globlji stik z Bogom. V vseh letih se je pisala zgodba vztrajnosti, predanosti in zvestobe evangeliju, ki se rojeva v naših skupnostih in družinah. Tako se je ohranjala kulturna in duhovna vez med razseljenimi Slovenci.

Skozi leta se je naš časopis spreminjal in prilagajal, a je njegovo temeljno poslanstvo ostalo enako: širiti Božjo besedo, krepiti vero in spodbujati k razmišljanju o najpomembnejših vprašanjih našega časa v luči katoliškega nauka. Vsaka številka je harmonična celota mnogih posameznikov, ki so svoje talente in znanje namenili za obogatitev naše skupnosti.

Skozi leta se je naš časopis spreminjal in prilagajal, a je njegovo temeljno poslanstvo ostalo enako.

Ob tej priložnosti se spominjamo vseh, ki so skozi desetletja soustvarjali revijo Naša luč. To so bili ustanovitelji, vsi uredniki, avtorji prispevkov, fotografi in številni bralci. Njihova predanost in zavzeto delo so omogočili, da je revija obdržala svoje poslanstvo in postala nepogrešljiv del duhovnega življenja številnih generacij.

Živimo v svetu, ki se hitro spreminja. Mnoge vrednote izginjajo, čas prinaša nove izzive in priložnosti. Tehnologija je postala sestavni del našega vsakdana. Tudi naša revija se prilagaja sodobnemu času, zato lahko z veseljem sporočam, da Naša luč polagoma pridobiva tudi elektronsko obliko, ki omogoča, da bodo vsebine dostopne širšemu krogu bralcev, zmanjšala se bo poraba papirja, dodane so interaktivne vsebine in možna je večja prilagodljivost bralcem.

Naša skupna vloga je resnično pomembna, da bomo lahko zvesto sledili cilju, to je ostati svetilnik upanja in resnice. Le-ta vodi in navdihuje, ko ohranja živ spomin na Kristusovo ljubezen in žrtev.

Naša skupna vloga je resnično pomembna, da bomo lahko zvesto sledili cilju, to je ostati svetilnik upanja in resnice.

Zato vas, dragi bralci in bralke, vabim, da z nami nadaljujete to čudovito pot. Le skupaj lahko gradimo prihodnost, ki bo zvesta koreninam naše vere in odprta za delovanje Svetega Duha. Hvala vam za vašo zvestobo, podporo in molitve.

Ob koncu pa še iskreno povabilo vsem. Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi organizirata tradicionalno srečanje treh Slovenij: matične, zamejske in izseljenske, ki bo prvo nedeljo v avgustu na Svetih Višarjah. Višarska Kraljica nas bo povezala pri druženju in bogoslužju, ki ga bo vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, skupaj z izseljenskimi duhovniki.

Naj nas Bog še naprej blagoslavlja in vodi, da bomo lahko v naslednjih letih še vedno služili Njegovemu kraljestvu in širili veselo novico.

S hvaležnostjo in blagoslovom.


Članek je bil objavljen v reviji Naša luč (07/2024).

Kupi v trgovini

Naša luč
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh