Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje

Objava: 14. 06. 2005 / 05:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje

V soboto, 18. junija 2005, bo na Brezjah tradicionalno, 37. slovensko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje.

V soboto, 18. junija 2005, bo na Brezjah tradicionalno, 37. slovensko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje. Potekalo bo pod geslom S križem za Gospodom k Mariji Pomagaj na Brezje. Letošnje romanje bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran. Slovesno somaševanje se bo začelo ob 10.30 na trgu pred baziliko. Pred mašo bo skupna molitev rožnega venca.

Gre za enega od večjih romanj v Cerkvi na Slovenskem, na katerem se zbere več tisoč ljudi. Romanje, ki ga že od začetka organizira revija Ognjišče, je v sedemintridesetletni zgodovini prešlo v narodni dan bolnikov, ki ga v vesoljni Cerkvi sicer obhajamo 11. februarja na god lurške Matere Božje, pri nas pa posebej tudi tretjo soboto v juniju.

Romanja se udeležijo tudi mladi, ki pomagajo bolnim in ostarelim romarjem. Delijo jim okrepčilo, pomagajo jim, da zasedejo želeno mesto. Po želji jim priskrbijo duhovnika za spoved in pogovor ali prvo pomoč. Verna mladina se na tovrsten način navaja na drugačnost prizadetih in se v luči krščanske ljubezni do bližnjega vzgaja v odprtosti za pomoč drugim. Vsakoletno romanje na Brezje je samo ena od oblik skrbi Cerkve na Slovenskem za bolnike, invalide in ostarele.

Radio Ognjišče bo mašo neposredno prenašal, da bodo z dogajanjem duhovno povezani tudi tisti, ki bodo zaradi bolezni in starosti ostali doma oziroma v bolnišnicah.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh