Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Narodni dan molitve za nerojeno življenje

Za vas piše:
D. O.
Objava: 13. 12. 2012 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Narodni dan molitve za nerojeno življenje

Praznik nedolžnih otrok, ki ga obeležujemo 28. decembra, bo od letos naprej narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje.

Slovenska škofovska konferenca je na 65. redni seji, 26. marca letos, sprejela sklep, da bo 28. december, praznik nedolžnih otrok, v Cerkvi na Slovenskem odslej narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje.

Eden izmed razlogov za to odločitev je dejstvo, da je bilo v Sloveniji (po podatkih Inštituta za varovanje zdravja) med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 umetnih splavov. Za letošnje leto so v sodelovanju s Svetom katoliških laikov Slovenje, ki je bil kot pobudnik dneva molitve naprošen za aktivno pripravo na praznovanje, izdelali podobice z molitvijo papeža Benedikta XVI. za spoštovanje življenj nerojenih otrok.

Nadškof dr. Anton Stres, predsednik Slovenske škofovske konference, in Tilen Mlakar, predsednik Sveta katoliških laikov Slovenije, vernike vabita, da s pomočjo podobic in tudi kako drugače v petek, 28. decembra, in v nedeljo na praznik svete družine, 30. decembra, molimo v ta namen.


Foto: SŠK

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh