Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Narodi bodo stopali v njegovi svetlobi’

Objava: 19. 10. 2009 / 07:10
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Narodi bodo stopali v njegovi svetlobi’

Papež se je na misijonsko nedeljo spomnil preganjanih misijonarjev

Na desettisoče vernikov se je na včerajšnjo misijonsko nedeljo zbralo na Trgu sv. Petra v Vatikanu, da bi prisluhnili sporočilu papeža Benedikta XVI. ob molitvi angelovega češčenja. Papež se je v svojem nagovoru spomnil vseh misijonarjev, ki trpijo zaradi preganjanja, med njimi še posebej očeta Ruggera Ruvoletta, ki so ga pred kratkim umorili v Braziliji, ter očeta Michaela Sinnota, ugrabljenega na Filipinih (o tem smo poročali tudi na naših spletnih straneh).

Njegovo sporočilo vernikom, je pojasnil papež, je navdihnil verz iz Knjige razodetja: ‘Narodi bodo stopali v njegovi svetlobi.’ (Raz 21,24). Gre za svetlobo Gospoda, ki jo je razodel Odrešenik, in ta svetloba odseva od Cerkve, je dodal sveti oče. To je svetloba Evangelija, ki ljudi vodi k spoznanju, da smo vsi skupaj ena velika družina, v pravičnosti in miru, pod budnim očesom enega samega, dobrega in usmiljenega Boga, je povedal Benedikt XVI. Cerkev obstaja zato, da sporočilo upanja razglasi celotnemu človeštvu, ki je v našem času ‘izkusilo neverjetne dosežke, vendar izgleda, kot da je izgubilo občutek za temeljno stvarnost in za obstoj sam po sebi’.

Cerkev, je nadaljeval sveti oče, čuti potrebo po tem, da zagotovi uresničitev Božjega kraljestva. V tem projektu sodelujejo vsi njeni člani, vsak po svojih močeh glede na obdobje svojega življenja in glede na svojo karizmo.

Na misijonsko nedeljo se je papež spomnil vseh misijonarjev, duhovnikov, redovnikov in laikov, ki so svoje življenje posvetili oznanjevanju Evangelija svetu, ob tem pa se sami soočajo s teževami, trpljenjem, včasih tudi s pravim preganjanjem. Benedikt XVI. se je javno zahvalil Papeškim misijonskim družbam za njihovo dragoceno služenje v misijonih in pozval vse kristjane, naj materialno in duhovno pomagajo mladim, revnim krajevnim Cerkvam.

Svoj nagovor je papež zaključil z mislimi o včerajšnjem svetniku, evangelistu Luki, čigar Apostolska dela govore o ‘širjenju krščanskega sporočila do konca poznanega sveta’. Na njegovo priprošnjo, pa tudi na priprošnjo svetega Frančiška Ksaverija in svete Terezije Deteta Jezusa, zavetnice misijonov, ter na priprošnjo Device Marije naj Cerkev nadaljuje s širjenjem Kristusove svetlobe med vsemi narodi. Ob koncu je papež prosil še za podporo v molitvi za uspešen zaključek posebne škofovske sinode za Afriko, ki v teh dneh zaseda v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh