Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Napredek mora biti viden, stalen in preverljiv«

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 30. 11. 2022 / 10:33
Oznake: Duhovnost, Duhovnik
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2022 / 10:35
»Napredek mora biti viden, stalen in preverljiv«
Andrew Small. FOTO: Marjan Pogačnik

»Napredek mora biti viden, stalen in preverljiv«

O boju proti zlorabam Andrew Small, tajnik papeške komisije za zaščito mladoletnih, gost Slovenske škofovske konference.

Zasedanja škofovske konference 28. in 29. novembra se je kot gost udeležil Andrew Small, tajnik papeške komisije za zaščito mladoletnih. Na srečanju s katoliškimi novinarji je dejal, da »če Cerkev ni zmožna pokazati, da lahko zaščiti otroke, ne more pristno oznanjati evangelija«.

Napredek na tem področju po njegovih besedah mora biti viden, stalen in preverljiv, če želimo doseči zaupanje, da resnično prihaja do sprememb. »Posledice neuspeha na tem področju bi bile preprosto pretežke,« je poudaril.

Zlo spolnih zlorab mladoletnih in ranljivih po njegovih besedah ni nekaj novega, tudi v Cerkvi ne, nova pa je krepitev odločenosti cerkvenih voditeljev, da bi takšnim zlorabam naredili konec, pokazali na prikrivanje zlorab v Cerkvi in odgovorne klicali k odgovornosti. Papež Frančišek, je dejal Small, vabi vso Cerkev na vseh ravneh, naj nameni prednostno pozornost temu prizadevanju. Spomnil je na besede predsednika komisije, kardinala O'Malleyja, da v življenju in službi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh