Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napad na Petra Opeko in njegov misijon

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 20. 12. 2018 / 13:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2018 / 13:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napad na Petra Opeko in njegov misijon

»Napadalci so želeli sejati strah, dozorelo pa je nekaj povsem drugega.«

Misijonar Peter Opeka je sporočil, da so oboroženi neznanci sinoči napadli misijonsko mesto Akamasoa, poroča Radio Ognjišče. O napadu sta poročala tudi tamkajšnji radio in televizija. Oboroženi napadalci so v misijonsko zavetje pridivjali v kombiniranih vozilih in so najprej poskušali, kot že nekajkrat prej, napasti misijonarja Opeko. Ko so prebivalci slišali za napad, so nemudoma želeli zaščititi mesto, hiše in očeta Petra.

Misijonar je v času napada sporočil, kako je v trenutkih po sporočilu o napadu vstala nepregledna množica ljudi, ki je s svojimi rokami želela zaščititi mesto in življenja tamkajšnjih ljudi. Prebivalci Akamasoe so oboroženi s palicami, kamenjem in lesenim orodjem pokazali iskreno željo braniti svoje dostojanstvo in pravice.

Nekaj ur pozneje so dobili pomoč v okrepitvah policije in mestnih žandarjev. Oče Peter je nagovoril množico, ki je prišla zaščititi njihove skupne vrednote, življenja in stvari, se jim zahvalil za moč, ki so jo pokazali, in jih prosil, naj odidejo k počitku. Moški so vztrajali in mu stali ob strani vse do jutranjih ur. Napad in skupni odziv nanj sta prebivalce Akamasoe še dodatno povezala in opogumila. Napadalci so želeli sejati strah, dozorelo pa je nekaj povsem drugega, je povedal oče Peter.

Misijonar se je ob koncu dramatičnega poročila zahvalil vsem, ki so se odzvali na njihovo stisko, jih opogumljali in na različne načine kazali moč prijateljstva.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh