Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Največje preganjanje kristjanov v današnjem času’

Objava: 17. 07. 2009 / 10:34
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Največje preganjanje kristjanov v današnjem času’

Nemški parlamentarci opozarjajo na dramatičen položaj kristjanov v muslimanskih deželah

Predstavnik molitvene skupine poslancev nemškega parlamenta, poslanec nemških liberalcev Hellmut Königshaus, opozarja vedno hujše preganjanje kristjanov v pretežno muslimanskih državah. Za nemški dnevnik ‘Rheinische Post’ je povedal, da so kristjani najbolj ogroženi v Iranu, Iraku in Indoneziji. Po njegovem mnenju bi morali pomoč manj razvitim državam bolj pogojevati s spoštovanjem človekovih pravic, mednje pa, kot pojasnjuje, sodi tudi pravica do verske svobode.

Königshaus pričakuje tudi odziv nemške zvezne vlade na polemične izjave iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinejada po umoru neke Egipčanke v dresdenski sodni dvorani. Po njegovem mnenju bi morala nemška vlada vladi v Teheranu pojasniti, ‘da je Ahmadinejad nesrečni dogodek predstavil v popolnoma napačni luči in s tem po nepotrebnem podžgal ogenj sovraštva’.

Iranski predsednik je namreč zaradi umora Marwe El-Sherbiny zahteval ukrepe proti republiki Nemčiji. Dogodek naj bi bil dokaz brutalnosti nemške vlade in koruptivnosti nemškega pravnega sistema, meni Ahmadinejad. Nosečnico je zabodel ruski Nemec, ki ga je tožila zaradi razžalitve. Storilec je pokojno označil za ‘islamistko’, ‘teroristko’ in ‘cipo’. Tragična usoda Egipčanke bo v muslimanskih krogih po svetu služila za podžiganje strasti, Marwa El-Sherbiny pa že zdaj velja za ‘mučenko s tančico’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh