Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najuglednejši nemški politiki pohvalno o pobudi za taizejsko srečanje

Objava: 19. 12. 2011 / 22:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Najuglednejši nemški politiki pohvalno o pobudi za taizejsko srečanje

Po besedah nemškega predsednika Wulffa ima ‘eden izmed najmanjših krajev v Evropi največji vpliv na glave in srca ljudi’, kanclerka Merklova pa meni, da ‘dialog in čezmejna izmenjava odpravljata predsodke’.

Najuglednejši nemški politiki so v pozdravnih poslanicah izrekli dobrodošlico udeležencem taizejskega srečanja mladih ob koncu meseca v Berlinu in pri tem izrekli visoke pohvale bratski skupnosti v Taizeju za tovrstno pobudo.

Nemški zvezni predsednik Christian Wulff je poudaril privlačnost Taizeja in dejal, kako ima ‘eden izmed najmanjših krajev v Evropi največji vpliv na glave in srca ljudi’. Nobene potrebe ni, da ideja pride iz milijonske metropole, če želimo, da zazveni po vsem svetu. Dobro pa je, če gibanje, k izhaja iz Taizeja, vsaj enkrat letno priredi srečanje v eni izmed evropski prestolnic in s tem opozori na svoje delovanje, je prepričan nemški predsednik.

Ob letošnjem evropskem srečanju mladih med 28. decembrom letos in 1. januarjem 2012 v nemški prestolnici pričakujejo okoli trideset tisoč udeležencev. S tem bo duh Taizeja prišel tudi v Berlin, je v svoji pozdravni poslanici zapisala nemška kanclerka Angela Merkel. Po njenem mnenju taizejska skupnost v tem mestu s prisotnostjo različnih narodnosti, kultur in religij pušča poseben pečat svojega udejstvovanja na področju ekumenske in evropske misli. Srečanje mladih lahko okrepi občutek povezanosti, dialog in čezmejna izmenjava pa odpravljata predsodke in krepita zaupanje, s čimer se porajajo nove predstave o skupni prihodnosti, je prepričana nemška kanclerka.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh