Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najstniki na pravi poti [FOTO, VIDEO]

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 28. 10. 2024 / 05:41
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2024 / 09:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Najstniki na pravi poti [FOTO, VIDEO]
Udeleženci mednarodnega kongresa Gen 3 z naslovom Vision of Light. FOTO: Pija Glogovčan

Najstniki na pravi poti [FOTO, VIDEO]

250 najstnikov, najstnic in njihovih spremljevalcev iz devetih držav je preplavilo Center mariapoli Upanje v Planini na mednarodnem kongresu Gen 3 z naslovom Vision of Light.

Prišli so iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Češke, Slovaške, Madžarske, Poljske in Ukrajine, da bi okrepili stara prijateljstva, sklenili nova, slišali pričevanja svojih vrstnikov in življenjsko modrost odraslih, se družili, igrali, zabavali in spoznali lepote in kulturo Slovenije. Vsi so v svojih državah povezani z mladinsko vejo skupnosti Marijinega dela, kjer jih kličejo »Gen 3« (tretja generacija) in se udeležujejo rednih ali občasnih srečevanj, formacije in konkretnih pobud po svojih krajih na način duhovnosti edinosti, ki jo navdihuje Jezusova zapoved vzajemne ljubezni in zlasti molitev »Oče, da bodo vsi eno ...«

Fotogalerija Pije Glogovčan:

Med 25. in 29. oktobrom jim ni (bilo) dolgčas: spoznali so kako značilnost in pesmi navzočih narodov (Slovenci so poleg pesmi predstavili tudi domačo blejsko kremšnito), obiskali so Piran (nekateri so tako prvič v življenju videli morje) in Škocjanske jame ...

Osrednja nit programa so duhovne teme: Božji načrt nad menoj, nad človeštvom, nad moškim, žensko in družino, razlaga Božje besede, vsakdanja sveta maša v župnijski cerkvi z možnostjo za sveto spoved, ustvarjanje po delovnih skupinah in delavnicah ter podelitev osebnih izkušenj, da bi se podprli na svoji poti za Jezusom po duhovni poti karizme edinosti. Zlasti pretresljive so bile podelitve mladostnikov iz Ukrajine. Prisluhnili so tudi odraslim pričevalcem: nagovorili so jih zakonski pari, zdravniki, influencer, duhovnik, pričakujejo tudi škofa ... Vse pa je bilo prepleteno z igro, posneli so tudi vsak svoj video, in z veliko petja in klepeta.

V soboto zvečer so mladi iz Ukrajine pripravili križev pot.

Fotogalerija Pije Glogovčan:

V Sloveniji so poleg rednih srečevanj najstnikov Gen 3 zlasti zaživeli prostovoljni poletni delovni tabor, Tek za edinost in Teden za zedinjen svet.

Iz Rima sta v Slovenijo prišla tudi mednarodna koordinatorja gibanja Gen 2 in Otrok za edinost, Italijan Federico Viara in Švicarka Fiorella Tassini, s katerima bomo v eni izmed naslednjih Družin objavili pogovor.

Kupi v trgovini

birma
Najst
6,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh