Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškofova zahvala kolednikom (VIDEO)

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 01. 2021 / 19:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2021 / 08:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškofova zahvala kolednikom (VIDEO)

Nadškofova zahvala kolednikom (VIDEO)

»Kjer je bilo toliko navdušenja in iznajdljivosti, dragi koledniki, tam je zanesljivo na delu Sveti Duh.«

»Koledniki ste v sliki in pesmi vstopili kar v hiše. Niste pozvonili pri vratih, temveč ste prišli prek spleta..« FOTO: Luka Zazvonil



Epidemija novega koronavirusa močno kroji naš vsakdan in je zarezala v številne pore življenja. Tudi tradicionalna koledovanja so se morala letos v klasični obliki, od vrat do vrat, povečini umakniti prilagojeni, spletni različici. V Misijonskem središču Slovenije so s pomočjo župnije Kranj-Šmartin posneli kolednico, s katero so želeli blagoslov in veselo oznanilo kar prek računalniških zaslonov poslati v čim več slovenskih domov.

Tudi ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore je v zahvali kolednikom najprej izpostavil spremenjene razmere, ki so od njih terjale nekoliko več iznajdljivosti.



»S koledniškimi pesmimi ste koledniki pretekla leta ljudem prinašali oznanilo Jezusovega rojstva, obenem pa ste trkali na njihovo velikodušnost, da bi nabrali sredstva za slovenske misijonarje po svetu in za njihove projekte. Letos se je takšna pesem le redkokje oglasila v živo, pred hišnimi vrati, in zaželela dobro leto prebivalcem. Koledniki ste v sliki in pesmi vstopili kar v hiše. Niste pozvonili pri vratih, temveč ste prišli prek spleta. Voščilo pa je bilo isto in prošnja enako ali celo še bolj goreča, saj so se stiske zaradi virusa še povečale,« je poudaril nadškof Zore.

Hvaležen tudi ravnatelj Misijonskega središča

Zahvalil se je vsem duhovnikom in njihovim sodelavcem, ki so pripravili in posneli koledniške skupine, pa tudi kolednikom, ki se niso prepustili nemoči, temveč so poiskali poti, kako oznanilo Jezusovega rojstva in prošnjo za pomoč misijonarjem prinesti do ljudi. »Kjer je bilo toliko navdušenja in iznajdljivosti, dragi koledniki, tam je zanesljivo na delu Sveti Duh. Hvala vam za navdušenje in požrtvovalnost, hvala pa tudi vsem darovalcem za potrebe misijonarjev,« je dodal nadškof.



Kolednikom, voditeljem in vsem, ki so kakor koli sodelovali v letošnji Trikraljevski akciji, se je za to, da so njihova srca kljub težkim časom ostala odprta in iznajdljiva, zahvalil tudi ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar: »Naj nam novorojeno dete da moči in upanja, da bi tudi mi v zvezdi vodnici, kakor modri z Vzhoda, iskali in tudi našli Zveličarja.«
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Naše veselje za srečo drugih (FOTO in VIDEO)

Letošnja koledovanja kar virtualno

Trikraljevska akcija za pomoč misijonom

Tretji sveti večer

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh