Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Uran sprejel predsednika COMECE-ja, škofa Homeyerja

Objava: 31. 01. 2005 / 12:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Uran sprejel predsednika COMECE-ja, škofa Homeyerja

V soboto je ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran sprejel upokojenega škofa in predsednik COMECE-ja Josef Homeyerja, s katerim sta se pogovarjala o življenju Cerkve na Slovenskem in o prihodnosti ter vlogi katoliške Cerkve v Evropi

V soboto, 29. in v nedeljo, 30. januarja 2005, se je v Ljubljani mudil predsednik COMECE-ja, in upokojeni škof iz škofije Hildesheim v Nemčiji msgr. dr. Josef Homeyer. V soboto popoldne ga je sprejel ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran, s katerim sta se pogovarjala o življenju Cerkve na Slovenskem in o prihodnosti ter vlogi katoliške Cerkve v Evropi. Namen obiska je krepitev vezi z novimi pridruženimi članicami Evropske zveze in povezava krajevnih Cerkva. Visoki gost se je nedavno tega srečal tudi grškim pravoslavnim nadškofom S. B. Christodoulosom v Atenah in srbskim patriarhom Pavletom v Beogradu z namenom usklajevanja stališč glede odprtih vprašanj nove Evrope.

Škof Homeyer je v spremstvu generalnega vikarja msgr. Andreja Glavana obiskal upokojenega ljubljanskega nadškofa in metropolita msgr. dr. Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, s katerim sta posebej sodelovala v letih od 1972 do 1978, ko je bil dr. Šuštar tajnik Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) s sedežem v St. Gallnu v Švici. Predsednik si je nato ogledal še ljubljansko stolnico sv. Nikolaja, bogoslovno semenišče in staro mestno jedro ter odpotoval na Madžarsko.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh