Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Ševčuk julija v Vatikan?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 05. 2019 / 07:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2019 / 09:49
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Ševčuk julija v Vatikan?

Papež Frančišek je v začetku letošnjega julija v Rim povabil predstavnike ukrajinske grško-katoliške Cerkve.

Papež Frančišek je v Rim povabil predstavnike ukrajinske grško-katoliške Cerkve. Srečanje v začetku letošnjega julija je namenjeno ocenitvi življenja in potreb Ukrajine ter opredelitvi pastoralnih načinov oznanjevanja evangelija.

V občutljivem in zapletenem položaju, v kakršnem je trenutno Ukrajina, se je sveti oče odločil in v Rim povabil višjega nadškofa Ševčuka, člane stalne sinode in metropolite ukrajinske grško-katoliške Cerkve, in sicer 5. in 6. julija 2019. Srečanja se bodo udeležili tudi odgovorni pri dikasterijih rimske kurije, ki so pristojni za Ukrajino.

Sveti oče želi s srečanjem izraziti svojo bližino ukrajinski grško-katoliški Cerkvi, ki opravlja pastoralno službo tako v domovini kot v različnih krajih po svetu.

Srečanje bo ponudilo tudi nadaljnjo priložnost za poglobitev analize življenja in potreb Ukrajine, z namenom, da bi opredelili načine, s katerimi bi se Katoliška cerkev, predvsem pa grško-katoliška Cerkev, lahko učinkovito posvetila oznanjevanju evangelija, prispevala k podpori trpečih in pospeševala mir, kolikor je mogoče sporazumno s Katoliško cerkvijo latinskega obreda ter z drugimi Cerkvami in krščanskimi skupnostmi.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh