Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl z birmanci v Rimu

Za vas piše:
J. P.
Objava: 01. 07. 2024 / 16:48
Oznake: Mladi, Škof, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2024 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl z birmanci v Rimu
Z nadškofom Alojzij Cviklom je v Rim poromala skupina birmancev, njihovih staršev in botrov. FOTO: FB Alojzij Cvikl

Nadškof Cvikl z birmanci v Rimu

Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl je ob koncu katehetskega leta skupaj s skupino birmancev, njihovih botrov in staršev obiskal Rim.

FOTO: FB Alojzij Cvikl

Kot je nadškof Cvikl vesel in hvaležen zapisal na družbenem omrežju, je z letošnjimi birmanci ter njihovimi botri in nekaterimi starši preživel štiri čudovite dni na romanju v Večno mesto, kjer so bili deležni gostoljubja in razvajanja v Slovenskem papeškem zavodu Slovenik.


Sveta maša na grobu apostola Petra

»Obiskali smo glavne papeške bazilike, občudovali in molili v katakombah in se podali raziskovat stari Rim. Vrhunec našega potovanja je bila sveta maša na grobu apostola Petra, ki se je je udeležil tudi mag. Franci But, veleposlanik pri Svetem sedežu,« je sporočil nadškof Alojzij Cvikl.

FOTO: FB Alojzij Cvikl

Zahvala botrom in (starim) staršem

Ob tem se je zahvalil vsem botrom, staršem in starim staršem, ki so popeljali birmance h koreninam naše vere: »Bog vas blagoslovi!« Veseli obiska in hvaležni zanj pa so bili tudi na Veleposlaništvu Republike Slovenije pri Svetem sedežu.


Obisk na veleposlaništvu

»V prijetnem pogovoru smo spregovorili o življenju in delu v mariborski nadškofiji in o prihajajočem svetem letu 2025, ko bo po pričakovanju tudi iz Slovenije v Vatikan in Rim romalo veliko Slovencev,« so sporočili z veleposlaništva pri Svetem sedežu.

Kupi v trgovini

Krstni in birmanski botri
Duhovna rast
4,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh